Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Erről az iskoláról mi a...

Erről az iskoláról mi a véleményetek? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Szisztok.Egy különös helyzet állt elő a mi iskolánkban. Jelen helyzetben végzős vagyok egy 2 éves felsőfokú informatikai képzésén. A következő a helyzet:

Ebben az iskolában szinte nem tanultunk az elmúlt 2 évben semmit. Az első évben valamit tanultunk de ott se értelmes dolgokat. Az elmúlt fél évben készülnünk kellett volna a vizsgákra de a tanárok nem tudják hogy miből kellene vizsgáztatni. Általában a tanárok az órán leültek velünk kártyázni vagy beszélgetni. Most tudom hogy mit gondoltok most jön az a szöveg hogy tanulni kellet volna nem kártyázni,de amikor a tanár be se jön az órákra vagy azt mondja hogy,"Csináljatok amit akartok",akkor ti se tudtatok volna semmit se csinálni. Ami nagyon szomorú, hogy az igazgató is tud ezekről a dolgokról de nem tesz semmit!(Ez nem vicc)DE ami a legfontosabb vannak olyan vizsga tantárgyak amit az elmúlt 2 évbe nem is tanultunk,de viszont ezekből szerdán vizsgázunk. Nem mondták meg, hogy mit kellene tanulni a vizsgákra,mert ők se tudják.CSAk kiírák a tantárgyat, hogy miből lesz. Valamikor tanultunk néha valamit de egyáltalán nem ezekre a dolgokra készültünk illetve készülnünk kellett volna. A zh jegyeket álltalába a tanárok csak úgy beírták a indexkönyvbe csak úgy valamilyen jegyet. Ja és volt olyan hogy DOBÓKOCKÁVAL dobtunk magunknak jegyet (ez tényleg nem vicc). Ebbe az iskolába vannak olyan tanárok akik még diplomával a zsebükbe se értenek az informatikához,ezzel nem szidni őket csak kissé furcsálom a dolgot. Ilyen helyzetbe ti mit csinálnátok volna a mi helyünkbe?Nem értem hogy, hogy mehet is egy képzés. A szakdolgozatainkat meg alig akarták elfogadni. Most már csak azért szeretném megcsinálni a vizsgákat hogy ne vessze kárba az elmúlt 2 év.Ezekért a dolgokért nem lehet valahol panaszt tenni?

2010. máj. 17. 23:44
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%

:O Miféle iskola az ahová te jársz? Remélem nem az, ahová én jelentkeztem.

Amúgy fogalmam sincs, azért durva, hogy mit meg nem engednek maguknak az oktatók. :/

2010. máj. 17. 23:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
hát nem irigyellek. szerintem ha a tanárok így álltak az egészhez év közben, akkor vizsgáknál tuti lediktálnak vmit, vagy meg lesz ott cinkelve valami, hidd el ha egy osztály megbukik, abból lenne csak balhé. ha jól vettem ki a szavaidból ez egy okj tanfolyam. megírnád melyik?
2010. máj. 18. 00:00
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Pkj képzéseken gyakorta előfordul az az eset hogy még a tanárok maguk sem tudják miből kellene vizsgáztatni vagy egyáltalán órát tartani:Elgondolkodtató!
2010. máj. 18. 00:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Okj képzéseken* bocsi
2010. máj. 18. 00:17
 5/14 A kérdező kommentje:
Ha rákeresel a googlen,hogy szentes müszaki informatikai mérnökasszisztens akkor rá találsz.
2010. máj. 18. 00:17
 6/14 anonim ***** válasza:

nekem is volt olyan tanárom, aki aheyett, hogy tanitott volna, néha be se járt az órákra. Ő is végig beszélgetett, telefonáklt, megszervezte a hétvégi motoros túrát, de semmit nem készültünk az érettségire. Pedig kivétel nélkül mindenki ebből érettségizett.

Aztán egyszer szóvá tettem a dolgot, hogy ez igy nem lesz jó, nekem ez felvételi ttárgyam lesz, igenis tanitson, azért kapja a fizetését, erre röhögve bejelentette az egész osztály előtt, hogy XYtanulni szeretne, úgyhogy mátol nem szabad hofoglalózni, se kártyázni, tanulni fogunk.

Nah képzelhetitek hogy utált mindenki!!

2010. máj. 18. 00:25
 7/14 A kérdező kommentje:
Akkor látom nem csak nálunk vannak furcsa dolgok.
2010. máj. 18. 00:40
 8/14 anonim válasza:

Az utolsónak: Nálunk ugyanez volt németből. Igazából imádtam a tanárom, jófej volt nagyon, de szinte alig tanított valamit. Sokan érettségiztünk belőle, de ő mégsem szánta rá magát, hogy kicsit belehúzzunk. Megemlítettem neki, és utána úgy tanultunk, mint a kisangyal,viszont az órák utána borzalmasan teltek. :( Senkivel nem viccelődött -velem meg aztán pláne nem, pedig nagyon kedvelt-, mindent követelt szigorúan...

Most érettségire úgy ültem be, hogy nem nagyon tudok semmit, de -nagy szerencsémre-, ha minden igaz megvan a 4-es! :)

Nem tudom, ha nem szólok neki, akkor megcsináltam volna e értelmesen, de már nem is ez a lényeg.

Én egy suliba (ha érettségi tárgy, vagy fontos), azért járok, hogy tanuljak, nem azért, hogy az egész évet végigszórakozzam. Berágtak o.társaim is, mert ők utáltak tanulni, de az sem érdekelt utána már. Ha nincs annyi eszük, hogy belássak az igazam, akkor nekem nincs szükségem a társaságukhoz. :)

2010. máj. 18. 00:41
 9/14 A kérdező kommentje:
Így van ahogy mondod, teljesen egyetértek veled. Némelyik ember nem képes felfogni, hogy iskolába van nem kocsmában.
2010. máj. 18. 00:50
 10/14 anonim ***** válasza:

Egy jó kis tanulság OKJ-ra nem megyünk :D

amúgy nálunk kb ugyan ez volt középiskolában 4 évig 2-3 tantárgyból csak ott rendesebb volt a tanár szeptember elején kijelentette:

Akit nem érdekel ez a tantárgy és zavarja az órát az menjen ki nem írom be, de dolgozatokra járjon be, akit meg érdekel és érettségizni szeretne üljön előre. ennyi volt az már más kérdés hogy a 30 emberből 10 ült bent mindig. Amelyik tanár meg beírt vagy nap közepén volt az órája és szartunk rá ott meg kártyáztunk. Info-s osztály voltunk és a 30 emberből kb 5 ember marad ezen a szakirányon. Jó kis 4 év volt :D hiányozni fog

2010. máj. 18. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!