Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem tudom, mi tévő legyek?

Nem tudom, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Szóval most érettségizem, és őszintén tanácstalan vagyok, mi tévő legyek, mit tanuljak. Az első jelöltem corvinus nemzetkozi tan, masodik nemzetkozi gazdalkodas, harmadik gazdalkodas es management, negyedik pedig media es kommunikacio. Az utobbival lenne a problema. Szoval anyukam nagyon nem orult annak, hogy ezt megjeloltem, igazabol apukam vette ra. Most jelenleg megvaloztatnam a sorrendemet, oszinten a gazdasagi vonal nem annyira mozgat, a megelhetes, es anyukam miatt tettem oda ahova. A nemzetkozi tanulmanyok oke, de nem igazan szeretnek diplomata vagy hasonlo lenni, nem igazan tudom magam elkepzelni politikai palyan, csak szimplan erdekelnek a nemzetkozi konfliktusok. A media viszont nagyon vonz. Szivesen segitenek televizio musorok osszerakasaban, radiozasban stb, az alommelo pedig valami eloadomuvesz PRese lenni. Abban remenykedem, hogy nem lesz meg a 466(ami persze..eselyes) es nem kell ezen gondolkodnom. Amiert ezek az elsok az szerintem inkabb azert mert vonzo, hogy ilyen magas a ponthatar, hogy jol hangzik ha mondom, illetve anyukam.. nem tudom jo dontes lenne e a mediat elsore rakni, anyukam szerint dunat lehetne rekeszteni veluk. Mit tegyek szerintetetk?

2017. máj. 31. 20:02
 1/3 anonim válasza:
100%
A sajat almaid hajtsd vegre, ne anyukadet! Elvegre a te elkovetkezendo negyven eved a tet!
2017. jún. 1. 07:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt azt tanuld, ami érdekel! Na az alapján válassz, hogy anyukád mit mond, az alapján meg főleg ne, hogy szerinted hova "imponáló" bekerülni:S

DE! ha szerkesztő akarsz lenni, ahhoz teljesen felesleges az egyetem, ott semmi olyat nem fogsz tanulni, ami a gyakorlatban a hasznodra válhatna. Ahhoz inkább egy gyakorlatorientált tanfolyam és (akár ott kiépített) kapcsolatok kellenek. (Ezt most félig-meddig tapasztalatból mondom.)

2017. jún. 1. 09:28
 3/3 anonim ***** válasza:

A helyedben előre venném a média es kommunikációt, egyrészt azert mert ez erdekel teged, másrészt ha egyetem alatt gyakornokként dolgozol, akkor biztos lesz jövőd a szakmában, mert lehet, hogy sokan ezt végeznek, de akkor te hatalmas előnnyel indulsz.

Egyebkent rengeteg olyan embert ismerek, aki gazdasági szakot elvégzi es nem tud elhelyezkedni, mert nem szereti es nem érdekli ez a terület.

2017. jún. 1. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!