A gimnázium digitális fényképet kér a beiratkozáshoz, mire gondolnak pontosan?
Bocsi, biztos hülyének néztek, de én csak egy középkorú anyuka vagyok és a digitális fényképekkel kapcsolatosan nincs tapasztalatom.
Az első szülői értekezleten az osztályfőnök nem volt jelen, csak az iskolaigazgató elhadarta az információkat, és többek között azt is, hogy digitális fénykép kell a beiratkozáshoz. Ennyi.
Távozása előtt, a tömegben, a folyosón megkérdeztem a részletekről, de az öntelt hólyag csak fintorgott és távozott. Biztos, hogy hülyének nézett.
Elhiszem, hogy én vagyok a hülye, de úgy gondolom, hogy akkor is tájékoztatni kellett volna bővebben... Mielőtt távoztam volna, beszélgettem egy nagymamával, aki egyedül neveli az unokáját, és ő szegény tőlem kérdezte, hogy a digitális fényképet hogy készítse el, mire gondolnak pontosan, és hogy juttassa el az iskolának (otthon nincs Internet előfizetése).
Tudom, a mai világban a fiataloknak ez nevetséges, de én egy középkorú anyuka vagyok. A gyermekemet megkérdeztem, de ő sem tudta, hogy az iskolában pontosan mit kérnek. Ez a honlapról sem derült ki.
Tud valaki segíteni?
Milyen memóriakártyán vigyem be? Bocsi, de nincs memóriakártyám és pendrive sem. A fénykép miatt vegyek?
Csak nyomtatóm van, amelyikkel scannelni tudok, ezért gondoltam, hogy e-mail levélben elküldöm.
Igen e-mailben is jó, de könyörgöm, csak van valaki az osztályban aki lefényképezi a gyereket és ott helyben a telefonjáról átmásolják ahova a tanár kéri vagy elküldi az iskolai wifin e-mailben.
Túl aggódod. Azon kívül oldja meg az iskola. Ezért fizetik a felnőttek az adót, csak van egy digitális fényképezőgépe az iskolának.
Én is csak egy középkorú anyuka vagyok, de olvasni azért megtanultam, szerintem ne legyél ennyire hülye.
Olyan, mintha direkt szeretnél jól felháborodni, hogy tőled aztán milyen lehetetlen dolgot kérnek az iskolában. A mai technológiák használata könnyű, csak csinálni kell és nem hőbörögni. Te magad írtad a megoldást, ami neked a legkönnyebb, hát csináld úgy. Bescanneled, emailben elküldöd, odaírod a gyerek nevét és osztályát, kész.
Minek szenvelegsz, ha te is tudod a megoldást.
A nagymama majd megoldja másképp, pl megkéri a szomszéd kamaszt, hogy fényképezze le a gyereket a telefonjával és küldje be a megadott email címre. Nem a te gondod, de ennyivel meg is oldódik.
A telefonról én is tudom e-mail levélben elküldeni az iskolának, csak nem tudom, hogy ez nekik jó-e.
Ezt nem értem: "a telefonjáról átmásolják ahova a tanár kéri". Hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!