KRE szabad bölcsészet szak?
Sziasztok!
Úgy alapvetően érdekelne, hogy ez az szabad bölcsészet szak hogyan épül fel. Mindenhol olyasmiket olvasok, hogy el kell végezni néhány alapkövetelményt, aztán pedig a szakon belül lehet szakirányokat választani, pl.: filozófia, filmtörténet, kommunikáció stb.
Aki szabad bölcsészet szakon tanul vagy tanult, el tudná nekem magyarázni részletesen, hogy mire számítsak, ha esetleg felvesznek.
Továbbá ezen belül a Károli Gáspár egyetemet néztem ki magamnak, sajnos az ELTE-re nem tudok bekerülni, nincs annyi pontom (már jártam egyetemre, most intézményt és szakot váltok). Tulajdonképpen az érdekelne a legjobban, hogy mennyire veszik komolyan a vallástudományt ott? Mert az a része annyira nem vonz, sokkal inkább tanulnék filmelméletet, és kommunikációs szakirányt. Csak mivel egyházi finanszírozású egyetemről beszélünk, nem tudom, hogy ott mennyire térnek el a megszokott protokolltól. Úgy értem, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a vallástudományra, és mondjuk mind a 3 év alatt kőkeményen tanulni kell a vallást. Ezt nem szeretném.
Ha valaki felvilágosítana, nagyon hálás lennék neki.
Ui.: Az olyan kommentelők kerüljenek, akik a szabad bölcsészet szakot össze-vissza lehordják, olyanokból már láttam éppen eleget, most ezekre a konkrétumokra lennék kíváncsi.
A protokollal nincs gáz ugyan úgy működik mint egy állami egyetem ,de a Károlin a szabad bölcsészetet kb a vallástudomány és a filozófia teszi ki és elég nehezek is.Filmelmélet már csak fél éves ,szakirány nincs is belőle.
Kommunikáció minorról nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!