Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Széchenyi Egyetem. Élelmiszerm...

Széchenyi Egyetem. Élelmiszermérnöki vagy vidékfejlesztési agrármérnöki szak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok már messze a továbbtanulástól és érettségitől én sem, mostanában sokat gondolkodom ezeken. Mindkettő ugyanannyira érdekel, de nem tudok dönteni. Melyik az, amelyiknél biztosabb a megélhetés, akár külföldön? Melyik a "nehezebb"? Tudna nekem valaki egy kis beszámolót ezekről a szakokról írni? Sajnos nekem nincs olyan ismerősöm, aki ezen szakok valamelyikén tanulna.

#egyetem #Győr #Mosonmagyaróvár #élelmiszermérnök #vidékfejlesztési agrármérnöki
2017. máj. 13. 11:08
1 2
 11/16 anonim válasza:

Es honnan tudod, hogy a masik nem lesz rendes szakember, es kerul egy olyan vallalathoz, aki fizet is?

Maradjunk annyiban, hogy mindenki csinalja azt, amiben lat lehetoseget, es kedvet. Aztan majd ha ez nem ugy jon ossze, ahogy akarja, lehet korrigalni.

2017. jún. 8. 18:56
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

Hát ha nagyjából nem érzed, hogy mely iparágakban van pénz akkor nem tudok mit csinálni :D

De ajánlom, hogy nézd meg a felvi.hu oldalon az adott mérnök szakoknál a végzés utáni fizetési kilátásokat. (statisztikai adat). Elég durva különbségeket fogsz látni.

2017. jún. 8. 20:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alapon, ha mindenki gépészmérnöknek és villamosmérnöknek menne, akkor ott se lennének ekkora magasak a fizetések, ha telített lenne a szakma.
2017. nov. 7. 23:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
De igen, mivel az egész unióban hiány van belőlük, a többlet mérnök meg kimenne külföldre, ha éppen nem jönne sokkal több cég a megnövekedett munkaerőszám miatt.
2017. nov. 8. 01:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát villamosmérnökből szerintem akkor se lenne túlképzés ha itthon és Európa szerte megduplázódna a hallgatók száma :D

Hiány van most is és szerintem a jövőben még többre lenne szükség.

2017. nov. 8. 05:54
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én most nem számokkal szerettem volna dobálózni, hogy mi lenne, ha kétszer vagy háromszor annyian lennének, hanem arról a jelenségről, hogy igenis kell a társadalomban osztottság, nem mindenki szivároghat arra a szakterületre, ami a legpiacképesebb.

A géptan tanáromat tudom idézni:

"Művészettörténész is kell az országba. Összesen hét darab."

Igen, gond az, ha nagyon el van torzítva a munkaerőpiacon a kereslet és az egyetemről kimenő kínálat, ez tény. De ha mindenki azon mentalitás alapján választana szakmát, hogy éppen kiket fogdosnak lasszóval a cégek, akkor a most jól megfizetett szakmák is leértékelődnének.

Én úgy gondolom, hogy azoknak a legkönnyebb beszélni akik szeretik a szakmájukat, zsigerileg vonzódnak hozzá és jól is keresnének vele, de gondoljunk bele, hogy milyen lenne ha feje tetejére fordulna a világ, és hirtelen egy olyan szakma lenne keresett, ami távol állna tőletek. Lehet, hogy ti sem vetemednétek arra, hogy pénz függvényében módosítsatok pályát. Ha valaki tényleg szenvedélyes a szakmája iránt, rossz körülmények között is kiemelkedő lehet benne.

2017. nov. 8. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!