Pénzügy és számvitel vagy gazdaság és pénzügy matematikai elemző?
Pénzügy és számvitel azoknak jók, akik nem is humánosok, és nem is reálosok.
Miért? Mert ha megy a matek, akkor elvesztegeted a tudásod. Nem annyira kemény a matek, és egy másik szakkal simán vered azt a fizetést, ami itt várna rád.
Humánosként pedig hamar rájössz, hogy azért betud szivatni a matek, és ha nem gyakorolsz, csúnya emlékeket tud generálni.
Ha nincs egy minimális humán tudásod sem, akkor ahogy végzel az egyetemen megleszel lőve. Nagyon előjön a kommunikáció fontossága, a kapcsolatteremtés, és minden egyéb humános dolog.
Humánosként meg nagyon fontos lesz a logika az egyetem után, ami megint kerékkötője lehet a dolgoknak.
Szóval ha nincs meg benned az, ami kell, akkor nagyon hamar csak egy könyvelő leszel, amihez elég egy OKJ is.
Nesze neked diploma... :)
Matematikai elemző meg azoknak jók, akiket érdekel a téma, nagyon megy a matek, és tudják, hogy a humán rész kikezdhetné őket az egyetem után.
A psz sokkal könnyebb, azonban nagyon kétséges a végkifejlet. Lehet belőled OKJ szintjén álló könyvelő, de milliárdos is.
A másodikkal picit jobb a helyzet, ott a minimum feljebb van, de a matek sokkal keményebb, és el is kell végezni, na meg szeretni.
Milyen fair dologról beszélünk? A kérdést illetően nem igazán számít, hiszen az MSC nem ad olyan sokat a dolgokhoz, főleg hogy az egy hatalmas nyitott alternatíva halmaz. Hiszen bármi lehet...
Azt meg nem tudom megmondani, hogy egyáltalán akarja-e, vagy mégis milyen irányba...
Számvitel msc-nek (szerintem), legjobban akkor van értelme ha könyvvizsgáló akarsz lenni, és kiváltani pár modult, illetve érdekel a dolog.
Azonban psz-ről többen mennek más mester képzésekre, mint számvitelre. Pénzügy meg... megint inkább a matekosok szeretik jobban. :)
Nem tudom, hogy te milyen irányba mozogsz, de az esetemben a számvitel msc csak a könyvvizsgálói modulok miatt fontos. Tudásban nem ad sokat számomra(hiszen amúgy is érdekel a szakma, és folyamatosan próbálok többet tudni). Az meg, hogy a vállalatok mennyire becsülik meg.. kb. semennyire.
Persze azonnal más tészta, ha egy logisztikai msc-ről van szó, azonban én alapból azt feltételezem, hogy akit hasonló dolgok érdekelnek, inkább egy nemzetközire megy, már csak a nyelvek miatt is, és az átfogóbb tudás miatt.
Miért venné számításba? Ki tudja.. nem mindenki gondolkozik egyformán. Ha megtalálja benne a számításait, simán választhatja.
Sőt bennem is okozna egy kis kavalkádot a választás, hiszen közel áll hozzám a matek, de ugyanúgy a számvitel is, amit amikor elkezdtem nem is gondolkoztam az msc-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!