Óbudai egyetem mennyire jó vagy rossz?
A jelentkezők pontszáma határozza meg a ponthatárt. Mivel a BME közel van, és ismertebb a mérnöki képzéséről, a legtöbben, akik erre a szakra mennek, a BME-t jelölik első helyen, ezért oda magasabb a ponthatár, az ÓE-re pedig alacsonyabb, de ennek semmi köze nincs a képzés színvonalához.
Ugyanúgy hallok jókat az ÓE-ről, mint a BME-ről. A diplomádat ugyanazok a szempontok alapján kapod, és kb rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle.
NIK, Kandó, Bánki karok nagyon jók, elismertek, az itt szerzett diploma "eladja magát".
Keletit kerüld, arról nem sok jót hallani.
Az Óbudai Egyetem egy jó főiskola, de csak nevében egyetem.
Sajnos ez egy elégé megtévesztő dolog, hogy mindenféle hajdani főiskola egyedtemnek hívja magát pedig hát nem az.
Az egyetem = universitas, olyan élvonalbeli tudományos műhely, ahol teljes egyetemi képzés van, tehát akkreditált doktori iskola is működik. Egy egyetemtől ugyanis alapvető elvárás, hogy saját professzori karát ki tudja nevelni.
Na az Óbudai E, BGE, Metropolitan E és még egy csomó hasonszőrű kamuegyetem erre nem képes, viszont ezek között vannak jó főiskolák első kettő és gyenge kamufőiskolák is (pl a 3.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!