Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fizikusok, mesélnétek a...

Fizikusok, mesélnétek a záróvizsgátokról?

Figyelt kérdés
Mennyire mentek bele a kihúzott tételekbe? Levezetést kértek? Mennyire nehezeket kérdeztek?
2017. ápr. 15. 15:23
 1/5 anonim válasza:

Szerintem tanárra válogatja. Ha szóbeli vizsgán húzol tételt, a tanárral való viszonyod nagyban meghatározza a jegyed. Ha egyből tömören és hozzáértően kezdesz magyarázni, akkor biztos nem fognak sokáig kérdezni vagy beszéltetni.

Ha az a kérdésed, hogy mennyit tanulj, akkor mindenegyik tételről legyen fogalmad.

Ha végképp lusta vagy akkor puskát írsz. Wordben 4 oszlopba, kivágva, harmonikába összehajtva és már mehetsz is kardigánban vizsgázni.

2017. ápr. 23. 23:44
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Sose csaltam még vizsgán és nem is akarom elkezdeni. Mindenképp jelesre akarom csinálni a záróvizsgát, ezért kérdeztem. Olyan tételek vannak, hogy túlzás nélkül egész nap tudnék beszélni róluk, 15 percben tényleg csak összefoglalni lehet. Ezért gondolom, hogy biztos belekérdeznek mélyebbre is majd és azt nem tudom, hogy azon a szinten mennyire készüljek fel. Például biztosan nem fogom tudni az összes Maxwell egyenlet levezetését. Jó lenne tudni, hogy kérnek vagy kérhetnek-e ilyet. Akkor nyilván másképp készülök.

2017. ápr. 24. 05:44
 3/5 anonim válasza:

Ha nem akarod, hogy mélyebben kérdezzenek olyanról, amit nem tudsz, akkor neked kell beszélni mélyebben arról, amit tudsz és kapcsolódik a tételhez. Inkább te válaszd meg, hogy miről beszélj mélyebben, de ezt ügyesen kell a tételhez kötni (nehogy terelésnek vegye a vizsgáztató), hogy belemenjenek abba, hogy elmondd részletesen, ami nem teljesen tartozik a témához. Így elmegy a vizsgaidő és már nem kérdezgetnek, mert látják, hogy tudsz.

Szerintem segítésképpen szoktak belekérdezni (ha csak nem utálja a tanár a diákot).

2017. ápr. 24. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Hm, az indukció Faraday-féle törvényét hogyan kéne _levezetni_, na meg miből? Vannak mögöttes axiómák?
2017. máj. 23. 22:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Az alapkísérletekből kell levezetni. Ez adja gyakorlatilag Maxwell első törvényének a kiegészítését nem statikus terek esetére. A konkrét indukciót is le lehet vezetni, ha abból indulunk ki, hogy van egy áram járta vezető által keltet mágneses tér és kiszámoljuk egy másik vezető által határolt felszínre a fluxust. Fizikában mindennek van levezetése (nagyon kevés posztulátumot leszámítva), gondolj bele, hogy amikor például az indukciót számolod, akkor honnan van az a képlet? Abból a tapasztalatból, hogy a mágneses tér változására változó erősségű áram folyik egy vezetőben nagyon szépen le lehet vezetni ezeket az egyenleteket.
2017. máj. 24. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!