Fizikusok, mesélnétek a záróvizsgátokról?
Szerintem tanárra válogatja. Ha szóbeli vizsgán húzol tételt, a tanárral való viszonyod nagyban meghatározza a jegyed. Ha egyből tömören és hozzáértően kezdesz magyarázni, akkor biztos nem fognak sokáig kérdezni vagy beszéltetni.
Ha az a kérdésed, hogy mennyit tanulj, akkor mindenegyik tételről legyen fogalmad.
Ha végképp lusta vagy akkor puskát írsz. Wordben 4 oszlopba, kivágva, harmonikába összehajtva és már mehetsz is kardigánban vizsgázni.
Köszi!
Sose csaltam még vizsgán és nem is akarom elkezdeni. Mindenképp jelesre akarom csinálni a záróvizsgát, ezért kérdeztem. Olyan tételek vannak, hogy túlzás nélkül egész nap tudnék beszélni róluk, 15 percben tényleg csak összefoglalni lehet. Ezért gondolom, hogy biztos belekérdeznek mélyebbre is majd és azt nem tudom, hogy azon a szinten mennyire készüljek fel. Például biztosan nem fogom tudni az összes Maxwell egyenlet levezetését. Jó lenne tudni, hogy kérnek vagy kérhetnek-e ilyet. Akkor nyilván másképp készülök.
Ha nem akarod, hogy mélyebben kérdezzenek olyanról, amit nem tudsz, akkor neked kell beszélni mélyebben arról, amit tudsz és kapcsolódik a tételhez. Inkább te válaszd meg, hogy miről beszélj mélyebben, de ezt ügyesen kell a tételhez kötni (nehogy terelésnek vegye a vizsgáztató), hogy belemenjenek abba, hogy elmondd részletesen, ami nem teljesen tartozik a témához. Így elmegy a vizsgaidő és már nem kérdezgetnek, mert látják, hogy tudsz.
Szerintem segítésképpen szoktak belekérdezni (ha csak nem utálja a tanár a diákot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!