Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Év közben év vége előtt...

Év közben év vége előtt osztályösszevonások ilyet tehet egy iskola?

Figyelt kérdés

Olyat tehet egy iskola hogy tanév közben év vége előtt azt mondja hogy összevonja az osztályokat, az eddigi A és B osztályokból lesz egy osztály. Mindezt azért mert annyi tanár mondott fel év közben, hogy nincs kit beküldeni órára? Eleve ott a kérdés hogy mégis miért áll fel több tanár év közben és nem várja ki már ezt a két hónapot se.

Nem szánalmas ez?

2017. ápr. 4. 08:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Hamarosan lefolytatják a vizsgálatot, és meglesz az eredménye is. Ha az iskola másképp nem tudta volna biztosítani az alapvető működési feltételeket, akkor (szerintem) jogszerű a döntés. Persze lehetséges, hogy másról van szó és van mód az eredeti osztályok visszaállítására. Persze felmerül a kérdés mi a oka a sok felmondásnak, miben sérült a tanárok joga/munkakörülményei. Állami (Klik-es) iskola esetén felesleges lenne saját magát büntetni az oktatási kormányzatnak. Alapítványi (magán) vagy egyházi intézmény esetén lehet indokoltsága egy büntetésnek.
2017. ápr. 4. 11:19
 12/23 A kérdező kommentje:

" Ha az iskola másképp nem tudta volna biztosítani az alapvető működési feltételeket, akkor (szerintem) jogszerű a döntés. "

Újra elmondom a döntés jogszerű lehetNE, HA végigjárták volna az előzetes procedúrát.

És a büntetés nem is feltétlen pénzbeli lesz annál nagyobb pofon: az eredeti állapot helyreállításának kötelezettsége. Ez lesz a várható "bünti".

Nagyobb pofon a vezetésnek mint egy csekk.

2017. ápr. 4. 12:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Várd ki a döntést, nem a te dolgod előre ítélkezni. Nem értek hozzá, de ha olyan körülmények merülnek fel, hogy szinte egyik napról a másikra ellehetlenül az oktatás, akkor egyszerűen nincs idő ezekre a tanterv módosításokra meg egyeztetésekre, és gyorsan kell lépni valamit.
2017. ápr. 4. 12:30
 14/23 A kérdező kommentje:

"egyik napról a másikra ellehetlenül az oktatás"

Halkan megjegyezném: a tanárok 30 napos felmondással távoztak. Ennyit az egyik napról a másikra dologról.

DE ugye milyen érdekes senki meg nem kérdi hoyg vajon miért is távozik egy rakat tanár év vége előtt 2 hónappal?

Meg miért fontolgatja a távozást a még meglevők zöme is?

Mert ugye egy normális helyen a tanár azért nem lép le év közben, sőt még nyáron se. Miért is lépne. Ha semmi gond a hellyel minek menne el. De ha év közben történik a lelépés ott valami bűzlik.

2017. ápr. 4. 13:06
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én elgondolkoztam ezen is. Ilyen körülmények között szülők és gyerekek is előbb-utóbb átiratkoznak máshova. Lehet itt jogászkodni, de ha nem sikerül a problémákat megoldani, akkor a fenntartó okosabban tenné, ha bezárná az iskolát.
2017. ápr. 4. 13:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én fullra nem értem, minek írtad ki a kérdést. Van egy előzetes véleményed, kioktatsz másokat, látványosan csak megerősítést keresel, minden mellé olyan elviselhetetlenül agresszív vagy, hogy ha élőben is így tolod, szerintem megvan a tanáraid felmondásának indoka. :D

Persze, biztos pocsék a sulid, de ez nem ütközik semmilyen jogba. Ha kellene, arra tippelnék, hogy volt valami bazi nagy összeveszés a tanári karban, és az egyik tábor úgy döntött, hogy lelép. Valószínűleg pont azért indult vizsgálat, hogy szabályszerűen lehessen lebonyolítani az összevonást.

2017. ápr. 4. 13:36
 17/23 A kérdező kommentje:

"szerintem megvan a tanáraid felmondásának indoka. :D "

Az én tanáraim.... jó vicc. Én itt se tanár se igazgató sőt még dolgozó se vagyok. AKkor ki vagyok... na ja.

2017. ápr. 4. 13:56
 18/23 anonim ***** válasza:
81%

Az osztályok összevonását a fentartó is elrendelheti, ha az osztályok létszáma ezt indokolja. Pl két darab 12 fős osztályból simán csinálhatnak egy 24 főset.

Ha sok tanár felmond a tanév közben akkor ott valószínűleg valami baj van. Biztosan nem a top 100ban van. Az ilyen futottak még kategóriájú sulikban ez nem okoz nagy törést. Megoldják. Az érettségire hívnak megbízással szakos tanárt.

2017. ápr. 4. 14:22
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy az évszázad vicce volt, de komolyan nem esett le? :D
2017. ápr. 4. 14:25
 20/23 A kérdező kommentje:

FEJLEMÉNY! Magyarázatot kommentet nem fűzök hozzá mert minek. A helyzet magáért beszél.

Ma újabb két tanár közölte felmondását.

Mindekttő abban a halmazban van aki már korábban bejelentette de azt ígérték tanév végéig maradnak. Hát nem maradnak.

Oka megvan ennek is és nem a pénz.

2017. ápr. 4. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!