Tudok olyan egyetemeket mondani, ahová nem kell olyan sok pont a felvételhez (állami), de jó egyetem?
Melyik a jobb? Ha csúnyán de leírod az igazat vagy ha szépen hazudozol? Annyi a különbség hogy bármennyire is nem látszik, én jót akarok a kérdezőnek, míg sokan mások átbaxni. Ilyen hozzáállással én elmondtam mi lesz az eredmény. Amit látok hogy interneten ponthatárokat magának nem tudta kikeresni, ennyi képessége, ügyessége nincs hogy az információt megszerezze, és csak azért akar egyetemre menni hogy legyen ott. Semmi célja, motivációja, csak menjen me mé ne. Látom azt hogy akik sikeresek lettek ilyen területen milyenek voltak, és akik nem lettek sikeresek azok milyenek voltak. Persze most kb. 10 emberből akit ismerek ilyen téren nem lehet általánosítani, de én amit tudok, hogy ebből így a kérdezőnek keserű jövője lesz és sok pofára esése, legalábbis az alapján amit láttam róla. Ennyi. Én nem fogok jópofizni, nem vagyok kétszínű, alattomos gerinctelen ember ami ma a divat, hogy fűt fát ígérünk, s mindenkinek csak a szépet, csak a jót s aztán mikor találkozik a valóssággal akkor eltekintek mellette, s nem segítek. Ha a kérdezőnek nem tetszenek az őszinte vélemények, s csak azt látja amit látni akar, az az ő baja, én ennél többet nem tudok tenni.
Nem azon kellene gondolkozni hogy milyen egyetem, hanem azon hogy mi? Milyen szakterület. Ha ő nem tudja céltudatosan hogy na most ő újságíró lesz, és mindent megtesz hogy sikerüljön, s minden lehetőséget megragad, megy, keresi a diákmunkát, olvas utána hogy mit hogy, ha nincs benne ez az ambíció, hanem az első kérdése 12. osztályban hogy HÁ melyik egyetemre jutnék bé? Akor egyenes út vezet a mekibe vagy a gyárszallag mögé. Ezt tudom mondani. És jópofizzatok neki, s pátyolgassátok a kicsi érzékeny lelki világát, mert most ez a divat, de majd mikor miattatok akik erre szoktatták a környzetüket pofára esések lesznek, akkor nézzetek keresztül rajta.
De ha nem tudod, hogy mit szeretnél, nincs értelme államilag támogatott féléveket pazarolni, elmehetsz egyetemre 1-2 évvel később, és ugyanott fogsz kikötni. Egyébként a magas ponthatárokkal két dllgot tudsz csinálni;
1. Beülsz a sarokba és sírsz.
2. Olyan pontokat szedsz össze, hogy bejuss.
Lehetne alacsonyabb, de akkor hétszáz turisztikást kellene képezni, és az később okozna problémát az életedben.
ELTE matematika alapszak.
alacsony a ponthatár, értékes a diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!