Nyelvtanulás egyetem előtt, lehetséges?
Megmondom őszintén nem vagyok nagyon jártas ebben. A Pannon egyetemről van szó ott is a pénzügy és számviteli szakról. Ezt a táblázatot nézegettem: [link]
És ott első félévhez sorolja. Ha esetleg még is fel kell vennem első félévbe alapszintű nyelvtudással nagyon gáz megcsinálni vagy meglehet?
Hogy mennyire gáz megcsinálni azt nem tudom, de szerintem alapszinttel nagyon (és ez alatt tényleg azt értsd, hogy nagyon) necces. Linkelem a tárgyak egymásra épülését az adott szakon, bal alul vannak a színkódok jelentése:
Ebből az látszik, hogy ha első félévben nem veszed fel, akkor második félévben biztos nem tudod megcsinálni a ráépülő II tárgyat illetve a szaknyelvi záróvizsgát, aminek következtében a harmadik és negyedik félévben sem tudod felvenni a tárgyakat. Viszont ha csak 3. félévben vennéd fel mondjuk a tárgyakat (mert pl nincs keresztfélév), akkor is be tudnád fejezni ezeket a 6. félévben, így nem csúsznál még a tanulmányaiddal.
De amúgy az a baj, hogy ha csak nyáron kezdenél el angolul tanulni, akkor is kérdéses mennyire jutsz el egyáltalán alapszintre.
Nagyon sokat kell majd küzdened, de hát ehhez a szakhoz amúgy is kell majd a nyelv, szóval csak profitálni fogsz belőle. Ha kitartónak érzed magad, próbáld meg, én pedig csak sok szerencsét tudok kívánni neked.
Találtam még neked egy általános tájékoztatót a Pannon Nyelvoktatási Központ honlapjáról:
Értem én, viszont akkor is megoldható még a dolog (főleg, ha keresztfélév is van belőle).
Például Gazdasági és üzleti szaknyelv I tárgyat felveszed harmadik félévben, ráépülő II tárgyat és záróvizsgát a negyedikben, A gazdaságtan alapjai I az ötödik félévben, a II tárgyat hatodikban és máris nem csúsztál ezekkel.
Köszönöm a tájékoztatást akkor nagyjából már mindent érte, én eddig azt hittem, hogy amit ki írtak erre a táblázatra [link]
Azokat kötelező is felvenni, nem tudtam, hogy te választod ki, hogy melyiket mikor veszed fel.
Esetleg ha még valakinek van véleménye erről, netalántán személyes tapasztalata és leírná azt megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!