Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pedagógus vagyok, az igazgató...

Pedagógus vagyok, az igazgató megalázott egy egész osztály előtt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy általános iskolában tanítok, egyik osztályban rendszeresen gondom van egy (roma származású) diákkal. Nem hajlandó dolgozni, zavarja a többieket, zajos és ha szóvá teszem elképesztő dolgokat vág a fejemhez porig alázva az egész osztály előtt. Nem tűrtem ma ezt tovább, és szaktanári rovó mellett kiküldtem a teremből.20 perc múlva jön be a terembe az igazgató a gyermek vállát fogva, mosolyogva és ezt a bejelentést tette az osztály előtt: " Senkit sem zárunk ki a tanulás örömeiből és lehetőségeiből. Ricsi ülj le az asztalodhoz. "

Még rámosolygott néhány tanulóra és aztán kiment.

Porig alázva éreztem magam és elképzeltem hogy az én tekintélyem földbe döngölése mellett ez milyen példa a diákok előtt, hogy még annyit se mondott, hogy "most már viselkedj, ". vagy hasonlót nevelési célzattal. Ezzel megmutatta, hogy nálunk mindent lehet, semminek sem lesz következménye. Max annyi, hogy mosolyogva visszakísér majd mást is az órára.

Miért csinálta ezt?

(Nem módszerem a kiküldés,a békés megoldások híve vagyok,de erre más megoldás már nem volt)

2010. máj. 11. 22:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"Sztem a legelső találkozástól kezdve szigorúnak kell lenni! Például első órán bemutatkozni, és ha az egyik gyerek picit is megszólal idegesen kihívni felelni, és jól leszidni... Biztos félelmet kelt az első benyomás az osztályban, és nem mernek rosszalkodni. Volt olyan tanárunk aki így kezdte, rendesen leszóltuk, majd ő lett a kedvencünk!"

Igen.Ha egy új helyen kezdem majd,biztos,hogy ezt fogom csinálni mindenhol.Lehet,hogy nem mindenhol tettem ezt meg eléggé.Persze olyan diákok is vannak sajnos,akiknek a viselkedése több már mint sima fegyelmezetlenség.Az emberi együttélés minimum normáit nem tudják betartani,és ezekre a helyzetekre nehéz felkészülni.

2010. máj. 12. 19:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, megkérdezhetem,hogy nem-e az ujlak-ban (17.ker) tanítasz? Mert oda jártam és ott is volt egy büdös cigus (ricsike) aki csinálta a fesztivált.

Amúgymeg szerintem is legyél kemény, rögtön az elején szarjanak be.

2010. máj. 12. 21:16
 13/16 A kérdező kommentje:

"Bocsi, megkérdezhetem,hogy nem-e az ujlak-ban (17.ker) tanítasz? Mert oda jártam és ott is volt egy büdös cigus (ricsike) aki csinálta a fesztivált.

Amúgymeg szerintem is legyél kemény, rögtön az elején szarjanak be."

Nem,nem ott tanítok.

Hát igen,elején kellett volna keményebbnek lennem.Bár volt bűntetés rendszeresen az óra zavarásáért az elején is,de valamit akkor sem fojtottam el csírájában,úgy,ahogy kellett volna.

Egyébként nagyon szeretnek a gyerekek, és kollegáktól is ezt hallom.Viszont néha azt érzem,hogy nem a tekintélyem miatt,hanem mert páran szinte havert látnak bennem. Valószínűleg túl fiatal vagyok,és azért.

2010. máj. 13. 18:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem van olyan kollégám aki katolikus suliban is tanít. Ne gondold hogy ott különb a helyzet! ÁÁÁÁ! Mindig panaszkodik és mondja hogy mi csak tegyük össze a kezünket ebben a falusi kis ált. suliban mert ami náluk meg az borzalom: verekedés: gyerek- gyereket, szülő- tanárt, legutóbb gyerek vert tanárt!!! ERRŐL ENNYIT!
2010. máj. 13. 20:55
 15/16 anonim ***** válasza:
utolsó válaszolóval egyet értek, tényleg egyáltalán nem más a helyzet. Én most gimis vagyok, vannak osztálytársam, akik katolikus suliból jöttek, hát ők pont az osztály legrosszabbjai... szóval, szerintem az nem lenne megoldás. Amit leírtál, az tényleg undorító. Nekem anyukám tanár, kb. 20 éve tanít, de már azon gondolkozik, hogy otthagyja az egészet. És a helyzet csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Régen még semmi baja nem volt a gyerekekkel, most meg... és az egyre több cigány... nem vagyunk rasszisták, de a cigányokkal tényleg nem lehet mit kezdeni. Szerintem most keményíts be, de nagyon durván. Nincs más választás, lehet, hogy 10 éve még egy közepesen szigorú tanár boldogan tanított, ma már nem. És ne foglalkozz vele, hogy utálnak a gyerekek, inkább utáljanak, minthogy 40 éves korodra egy idegroncs legyél. Ne add meg a lehetőséget még a cigány kölyöknek se, hogy be kelljen küldeni az igazgatóhoz. Nekünk volt egy tanárunk általánosban, mindenért leordított minket, a legrongyabb cigány gyerek is néma csendben ült nála órán. Kicsit túlzás volt, amit csinált, de neki van igaza - nem akar idegileg kikészülni. Sok sikert a továbbiakban, legyél NAGYON szigorú! (és őszinte részvétem :()
2010. júl. 25. 23:22
 16/16 anonim válasza:

hibátlanul, előírás szerint végezted a dolgod! ne okold magad! esetleg gondolkozz el, hogy sulit/munkahelyet váltasz.tudom nem lehet könnyű.

de pár dolgot érdemes megfontolnod:

roma?! olyan nincs, ezt felejtsd el. ezt az ÁLLATFAJT cigánynak hívják, ráadásul büdös, retkes, tetves selejt cigánynak. az igazgató (tehát a főnököd), mint minden főnök: betoji, megfélemlített szarkupac. valószínűleg a kisgyerek (aki szegény nem tehet róla, hogy állati kasztba született) szülei természetesen bűnözők és már befenyítették a dirit, ezért járt el ilyen szabálytalanul. én gondolkodnék, hogy máshol keresek állást, ahol nincs ez a probléma = nincs ilyen faj még a városban sem (ha létezik ilyen). addig pedig imádkozzunk, hogy egyszer hazamennek. amúgy nem vagyok rasszista, mert az emberi fajt alapvetően szeretem: afro-amerikaiak, zsidók, kínaiak - mind jöhet!

2011. máj. 13. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!