Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Iskolában 30-an vannak összese...

Iskolában 30-an vannak összesen? Hogy van ez?

Figyelt kérdés

Valaki azt mondja meg nekem hogy lehet az hogy egy négyosztályos középiskolában a mai napon összesen kb 30-an voltak benn a diákok? Ugye márc 15 szünnap volt, és erre a maradék két napra sok diák úgy gondolta hogy nem jön be. Na de azért számoljunk egy kicsit, négy évfolyam évfolyamonként két osztállyal, osztályonként 20-30 közti létszámmal (legyen átlag 25 fő/osztály).

Vagyis (4x2)x25 = 200 diáknak kéne benn lennie. Oké hiányozzon betegség stb miatt mondjuk 10-20%-uk.

Akkor 200 – 40 fő = 160 főnek kéne lennie.

Vannak benn össz 30-an….

???

Ez most micsoda? Iskola vagy cirkusz?

Ja és tanári kar se sokkal különb ott is többen vannak akik nagy hirtelen lebetegedtek erre a csonka hétre. Nem átlátszó az se.

2017. márc. 17. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy miután sok iskolában ezt a két napot megadták tanítási szünetnek, és a szülőnek jogában áll évente 3 nap mulasztást igazolni, sokan úgy gondolták, hogy élnek ezen lehetőséggel.

Én azt gondolom, nem ettől a két nap "cirkusztól" lesz egy iskola jó vagy rossz, és nem ettől a két nap hiányzástól lesz senki züllött semmirekellő. Legalább kipihenik magukat, kipihenten pedig utána könnyebb a tanulásra koncentrálni.

Te pedig egy tök jelentéktelen dolgon problémázol. Sokkal nagyobb probléma, hogy "teljesen elfogadott", hogy egy iskolában legyenek pedagógiai munkára alkalmatlan tanárok. Mert "rossz tanárok mindenhol vannak", és ezzel el van intézve. (És most abba, hogy kiből és hogyan lesznek a "mesterpedagógusok", meg a tanárképzés visszásságaiba inkább ne is menjünk bele.) Az is sokkal nagyobb probléma, hogy az iskolákban a drága KLIK-nek köszönhetően semmire nincs pénz. Sok helyen a szülők vettek krétát... az intézmények technikai felszereltsége meg szintén siralmas.

Szerintem ezek jóval nagyobb problémák, mint az, hogy most 2 napot, ami a teljes tanév 1,11%-a, kollektíve hiányoztak...

2017. márc. 17. 11:33
 2/6 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a fél tanári karral akik szintén bemondták az unalmast?
2017. márc. 17. 12:02
 3/6 A kérdező kommentje:

" 3 nap mulasztást igazolni"

Ja egyébként naiv vagy ha azt hiszed a szülkők/diákok fárasztják majd magukat bármiféle igazolással.

Nem teszik. Minek is tennék tudják úgyse mernek kirúgni senkit mert annyira kell a létszám a normatíva miatt.

Ha elkezdenék a sokat hiányzókat és nem igazolókat kirúgdalni hamar tényleg üres lenne az iskola.

2017. márc. 17. 12:04
 4/6 A kérdező kommentje:

"Sokkal nagyobb probléma, hogy "teljesen elfogadott", hogy egy iskolában legyenek pedagógiai munkára alkalmatlan tanárok. Mert "rossz tanárok mindenhol vannak""

Nem látod át. Nem ez az ok. Hanem az hogy

1)egyrészt bizonyos szakokon (nyelv info kémia tesi) elképesztő hiány van és örülnek ha találnka valakit és nem kérdés mennyire rossz az illető mert vagy a rossz van vagy a semmi...

2) urámbátyám világ kinek a kije működik és működni is fog örök időkig. totál alkalmatlan vezető tanárok és igazgatók akik valakinek a valakijei és ugyan egy tyúkólat se lehet rájuk bízni de azért ők az igazgatók-tanárok mert valaki odafent azt mondta hogy ők lesznek és punktum.

Így van ez,.

2017. márc. 17. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:

egyrészt bizonyos szakokon (nyelv info kémia tesi) elképesztő hiány van

Ez igaz. A tanári pálya egyáltalán nem vonzó, a fizetés kb semmi. Ne csodálkozzunk hogy még ők is lógnak :/.

2017. márc. 17. 12:31
 6/6 A kérdező kommentje:

" Ne csodálkozzunk hogy még ők is lógnak :/."

Erre azt tudnám mondani hogy ha én elvállalok egy melót és tudom mennyi a fizu akkor

a) vagy csináljam rendesen hiszem vállaltam és tudtam mennyiért

b) ha nem jó akkor hagyjam ott

c) na ez az ami nem lehetne mégis van hogy gyenge fizu és olyan munkavégzés

2017. márc. 18. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!