Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valószínűségszámítás nehéz...

Valószínűségszámítás nehéz egyetemi szinten?

Figyelt kérdés
Lesz ilyen tantárgyunk, és kíváncsi vagyok kinek mi a tapasztalata ezzel a tananyaggal. Nagyon komoly, vagy tanulható?

2017. márc. 11. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Megtanulható. Annyi a lényeg, hogy gyakorolj és ha nem érted akkor a tanártól kérdezz (ha van lehetőség rá) vagy netről vagy akár 1-2 magánórát is vehetsz.

Legtöbben azon csúsznak el, hogy halogatják és a zh előtt az egész anyagot megérteni nem valami könnyű.

Szóval ugyanaz a helyzet mint minden tantárggyal. Tanulni tanulni és akkor elvégezhető.

2017. márc. 11. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
28%

Jó tanárom volt, így tanulható de nem a legkönyebb.

Bizarr a logikája néha ellent mond az intuíciónka, de ha ismered a szabályrendszerét, akkor nem lesz gond.

Nem az a tárgy, ami "IQ-ból meglesz".

2017. márc. 11. 21:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nézd, én is tipikus hallgató vagyok, sokszor 1-2 hetet adtam magamnak matekra, és persze volt, hogy ötödjére mentem át. Differenciál egyenleteknél nehezebb? Mert nekem az mechanikus volt, sablonszerűen megtanulható volt, a val.számítás sokkal nehezebb lesz?
2017. márc. 11. 21:35
 4/11 anonim ***** válasza:
8%
Nem.
2017. márc. 11. 21:37
 5/11 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem a differenciálnál sokkal könnyebb, de ez szubjektív. Nekem szinte azonnal ráállt a gondolkodásom. Az egyetlen matekos tárgy volt az egyetemen, amiből 5-ös voltam:)
2017. márc. 11. 21:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Lehet neked is hasonlóan, mint nekem: mechanikus rendszerű volt számomra, ami egy idő után magától ment. Bár elképzelhető, hogy ez minden suliban más és más. A valószínűségszámítás teljesen más, nem lehet így megtanulni?
2017. márc. 11. 21:46
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Vizsgától is függ, elég e felkészülni rá begyakorlással
2017. márc. 11. 21:47
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

attól függ ki tartja...

nálunk Rácz-nál nehéz, Szalainál könnyebb...

2017. márc. 11. 21:49
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Én is tartottam tőle, mert gimiben a kombunatorikával együtt ez volt a mumus. Sokunknak. De egyetemen volt egy jó jegyzet, és mivel az első zh-m jól sikerült megjött hozzá a kedvem. Járj gyakorlatra, és előadásra is! A diffegyenletek nagyon receptes a valszámhoz képest, de azért itt is akad egy két sablonfeladat, ha jó sokat gyakorolsz, akkor nem olyan nehéz. A recepteket kell kombinálni. :D

Megj.: Én 5-ös lettem belőle, de volt olyan vizsga, ahol 82% bukott, szóval ne becsüld le, ha esetleg elsőre könnyűnek tűnik.

2017. márc. 11. 22:44
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Úgy látom, a pontozók többsége szerint nehéz:), nagyon-nagyon nehéz:))

De azért ne aggódj! :) Egyáltalán nem teljesíthetetlen, én (is) szerettem!

2017. márc. 12. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!