Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit csináljak ha nem vesznek...

Mit csináljak ha nem vesznek fel egyetemre?

Figyelt kérdés
Szóval február 15-ig kellett ugye dönteni, én 14-én döntöttem úgy, hogy orvosit jelölök meg, mindig is motoszkált bennem a dolog, de sajnos 11. végén leadtam a kémia faktot ( azt hittem buta vagyok a kémiához), és úgy voltam vele, hogy már mindegy. Most mégis nagyon nagyon szeretném, jó ütemben tudok ismételni, járok tanárhoz, de nem kis mennyiség, és nagyobb esély van rá, hogy idén nem sikerül. Az a baj, hogy itthon nagyon magányos leszek, minden barátom el fog menni/elment, és nem szeretnék egy évig egyedül tanulgatni. Ha elmegyek dolgozni talán? Igazából nem is tudom mi a konkrét kérdésem, csak bizonytalan vagyok mindenben. Bárki bármilyen tanácsot légyszi

2017. márc. 7. 21:19
 1/2 anonim ***** válasza:
74%
Az élet ilyen. Nincsenek ott a barátok. Sem ilyenkor, sem az első napodon a munkahelyeden, sem akkor amikor meghalsz. Egyedül vagyunk valójában. Mindig. A többi csak körítés. Ha ezt akarod és idén nem sikerül akkor minden szabad energiád és kapacitásod a tanulásnak kell szentelned, hogy jövőre sikerüljön. Akkor is, ha a barátok nem fogják a kezed. Mert ez a TE életed. És neked kell tenned azért, hogy jó élet legyen.
2017. márc. 7. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem se sikerült elsőre az orvosi, és otthon maradtam egy évre, gondolhatod, hogy elég nagy törés volt, de igazából arra jöttem rá, hogy túl lehet élni, és ez semmi ahhoz képest, hogy a végén orvos lehet az ember (mármint remélem, hogy felvesznek, de lekopogom). Például kórházak szívesen fogadnak önkéntes ápolókat, és egész jól el lehet lenni, plusz ott lesz a kémia (ha jól csinálod, már októberben leteheted az érettségit, és akkor lesz egy egész éved utazni, dolgozni, stb) Barátok jönnek-mennek, én is azt hittem, hogy magányos leszek (eleve nem vagyok nagy társasági lény mondjuk), de a barátaim még magányosabbnak érezték magukat az egyetem első napjaiban, úgyhogy mindenki hozzám fordult törődésért, mert tudták, hogy én ráérek. Nem csinálnám örökké, de egész simán elmegy ez az egy év.
2017. márc. 7. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!