Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem vesznek fel az egyetemr...

Ha nem vesznek fel az egyetemre, érdemes valami OKJ-t tanulni vagy dolgozni menni inkább ha jövőre újra meg akarom próbálni?

Figyelt kérdés

2016. szept. 7. 09:59
 1/7 lio77 ***** válasza:
Én inkább elmennék akkor addig dolgozni,a pénz mindig jól jön,főleg ha a suli nem a lakóhelyeden van,és utazni kell,kaja,koli/albérlet stb.
2016. szept. 7. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehetőségek:

-Utolsó helyen megjelölsz egy egyetemet mentőmellénynek, ahova nem kell sok pont, valószínűleg felvesznek, és lehet az első félévben is passziválni (ez egyetemfüggő, az adott intézmény tanulmányi- és vizsgaszabályzatában mindig benne van), például a Károlin lehet, vannak alacsony ponthatárú szakok, a germanisztika 280 pont, a magyar 310.

Így ha csak erre a helyre vesznek fel, rögtön passziválsz. Ennek vannak előnyei: nem megy az állami félévekből, a TB-t mégsem kell fizetned, a legtöbb helyen diákmunkát is vállalhatsz, ami után kevesebbet kell adózni, mint a sima munka után. Diákigazolványt viszont nem kaphatsz, szóval a bérlet, stb. többe fog kerülni valamivel, viszont azért ha találsz egy jó munkát, heti 3 nap munka mellett már bőven félre tudsz tenni 50.000 Ft-ot havonta.

-Nem vesznek fel sehova, elmész ingyenes OKJ-re. Előnye, hogy a legtöbb helyen jár a diákigazolvány, így nem kell TB-t fizetned, és diákbérlettel utazhatsz, igénybe veheted a diákkedvezményeket. Tanulsz valamit, ami esetleg akár hasznos is lehet. (Bár én budapesti ingyenes képzéseket nézegettem idén, annyira jók azért nincsenek, és nagyon nehéz a képzést indító intézményektől információt kapni arról, hogy pontosan mit is vállalsz a képzéssel.)

-Nem vesznek fel sehova és elmész dolgozni. Többet kell adóznod, mint diákmunkánál, és az élet is drágább, mert ugye se diákkedvezményt nem kapsz sehol, és a TB-det is fizetned kell. (Havi 7050 Ft azt hiszem) Összességében szerintem akkor érdemes csak ezt választani, ha elég jó munkát találsz.

2016. szept. 7. 15:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Az OKJ-t félbe kéne hagynom,ha jövőre újra megpróbálom.Viszont kéne tennem májusba egy emelt érettségit
2016. szept. 7. 16:51
 4/7 anonim válasza:

1. Felvételi előkészítő!!!!!!!

2. Nyelvtanulás (Pontot jelenthet, ha levizsgázol, de egyébként is megéri).

3. OKJ-s tanfolyam csak akkor, ha nagyon érdekel a tárgya.

4. Ha ezek mellett marad szabadidőd akkor dolgozhatsz is

2016. szept. 9. 06:10
 5/7 Bicskei Róbert válasza:
100%

Középiskolában és főiskolán tanítok.

Tapasztalataim a következők:

-Ha nem sikerül a felvételid arra a szakra az egyetemen amit igazán szeretnél érdemes beírni egy olyan OKJ-t, amely segítségül szolgálhat a kiválasztott szakmához, esetleg plusz pontot is eredményezhet az egyetemen.

- ezenkívül meg lehet ismételni azokat az érettségiket, amelyen nem volt kielégítő az eredmény, illetve le lehet tenni a nyelvvizsgát.

- Mindez azt eredményezheti, hogy a kívánt szakra felvételt nyersz.

- Amennyiben elkezdesz dolgozni, félő hogy bennragadsz egy alacsonyabb státuszú munkahelyen és az egyetem csak álom marad.

2016. szept. 12. 12:31
 6/7 Tábornok úr válasza:
Hagyd a francba a munkát, ráérsz még dolgozni.
2016. szept. 13. 13:46
 7/7 anonim válasza:
Járj valami okj s képzésre aztán menj egyetemre így lesz a legjobb.
2016. szept. 21. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!