Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » PTE TTK biológia kérdések (is)?

PTE TTK biológia kérdések (is)?

Figyelt kérdés
Sziasztok:) most 10.-es vagyok és hamarosan fakultációt kell választani. A biológiára gondoltam valamint h Pècsett fogok tanulni. Nagyon-nagyon szeretem a biológiát, csak van egy kis gond... szóval nem tanuljuk valami erősen és félek hogy ez elég nagy hátrány lenne az èrettsègin ès majd kèsőbb az egyetemen. Szóval szerintetek érdemes lenne egy bioszos könyvet beszerezni(mert ami most van az ofis es háát..) és önszorgalomból tanulni? Meg ugye a felvèteli követelmények közt ottvan, hogy kettő érettsègi tárgyat kell választani: biólogia +valami. Ezek közt ottvan a matek. Ebből emeltet kellene tenni vagy elèg a közèp? Aztán mèg melyik kolit ajánljátok? Meg ugy általában mesèlhetnètek az órákról hogy melyik milyen, milyen az egyetemi élet stb. Köszi a válaszokat:))

2017. febr. 26. 19:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért egy emelt biosz érettségi nélkül én nem vágnék neki. Nem feltétlenül a tudásanyaga miatt, mert a gimis biosz tényleg elavult, hanem hogy szokd, hogy sokat kell tanulni és nagy a tét.

Amúgy első válaszolóval csak egyetérteni tudok, bár egyetemi tankönyveket fölösleges olvasni. Kémiára feküdj még rá nagyon, anélkül nehéz az élet a biosz szakon.

2017. febr. 27. 20:00
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Khm, kemia semmi koze a kemiahoz elokeszitokent tanulsz kemiat amugy megy csak biokemia szval nemenyeg a kemia annyira fizika sokkal fontosabb harmadeves vagyok;)
2017. febr. 27. 20:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Fizika? Én 1 félévig tanultam és többet szóba se került semmilyen tantárgynál, na jó max. növényélettanból mondjuk a vízszállításnál, egyébként máshol se. És már lediplomáztam
2017. febr. 27. 21:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Ok, én az eltére jártam, ott egy félév fizika volt, a kémia hangsúlyosabb volt, nem tudom Pécsen mi a szokás.

Persze, úgy is neki lehet állni az egyetemnek, hogy ott majd úgyis megtanítanak neki mindent, de minek halogatni az elkerülhetetlent? Szerintem meg igenis nyomassa a kémiát, százszor több hasznát veszi, mint a newton axiómáknak meg az elektromágneses indukciónak.

2017. febr. 27. 21:57
 15/17 A kérdező kommentje:
Huha látom sokféle válasz van:d köszi mindenkinek, szerintem a kemia faktot felveszem bár látom valaki szerint fölös más viszont ajánlja. Meglátjuk mi lesz:)
2017. febr. 28. 08:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kémia elengedhetetlen hozzá. Viszont tudod egyáltalán mi akarsz lenni, mi célod a biosz szakkal? Felesleges oda menni, ha nincs konkrét celod
2017. febr. 28. 13:27
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem ajanlom nagyon nehez suli... akkor menj csak sztem oda ha csinalsz bioszbol egy emeltszintut es kemiabol legalabb kozepszintu eretsegit en elvegeztem harmadjara most itt a diploma a kezembe es sehova se vesznek fel, ezt a szakmat sehol se keresik ja es a latinnal jogy allsz?
2017. márc. 1. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!