Budapest Berzsenyi Dániel Gimnázium szóbeli?
Engem nem hívtak be :(
Pedig ott ismerem a tesi tanárt... :"(
A nyelvi szóbelin mikor behívtak, magyarral kezdtem (voltunk vagy 5-en a teremben, és ilyen forgószínpad szerűen működött), és jó sokáig kellett "készüljek", mert előttem kábé 2-3 ember is felelt. Magyarból tömény nyelvtan van, főleg 7-8.-os mondatelemzéses anyag, alá- és mellérendelő szószerkezetek, összetett mondatok, alany, állítmány, tárgy, határozók, milyen alá- és milyen mellérendelő, ilyesmik. Szerintem ez a viszonylag nehéz része a nyelvi szóbelinek. Emellé még minimális szólás- és közmondásismeretet is társul, amit kérdeznek. Pontosan olyan feladatok vannak, mint ami a neten a felvételi követelményeknél, a nyelvi osztály részénél, a "néhány jellegzetes feladattípus" rész alatt van.
Angolból a témakörök alapján húzol egyet. A lapon képek lesznek, amik a témához kapcsolódóak. Én a közlekedést húztam, beszétlem pár szót, hogy általában kocsival megyek, meg ilyesmi, meg egy másikat is kellett húzzak, amin a város vs. falu volt, szóval arról is beszéltem, hogy mennyire jobb városban élni, mert a falu túl csöndes, zárt stb. Igazából a tanárnő csak annyit kérdezett, hogy mi jut eszembe a képről, és hogy nekem mi a kapcsolatom ezzel a témával, és aztán én rizsáztam.
Itt volt pár kérdés a szabadidőmről (még az elején), a hobbijaimról, meg megkérdezték, hogy miért akarok arra a nyelvre menni amire. A legvégén megkérdezték van-e nyelvvizsgám.
2 éve szóbeliztem, de a szóbeli menete nem változik :) FRemélem még olvasod!! Üdv.: egy 10.As :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!