Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért esnek neki az embernek,...

Miért esnek neki az embernek, ha ki meri mondani, hogy a SOTE a legszínvonalasabb orvosi egyetem Magyarországon?

Figyelt kérdés
Más szakoknál miért nincs így? Mindenki tudja, hogy a legszínvonalasabb, legnehezebb mérnök szakok a BME-n vannak, az itteni mérnökdiploma a legértékesebb. Ugyanígy jogon az ELTE, közgazdaságin a BCE. Ezeket kb mindenki tényként kezeli és elfogadja. Miért pont az orvosinál akadnak ki az emberek, ha valaki azt meri mondani, hogy a SOTE színvonalasabb vagy hogy az adja a legértékesebb orvosi diplomát?

2017. febr. 18. 09:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
2%

Szerintem azért esnek neki, mert többi egyetem hallgatóját zavarja, hogy a Semmelweis Egyetem nehezebb vagy egy jobban hangzó egyetemen végzett az adott illető.

Vidéki orvosira járnék lehet engem is zavarna.

Egyébként SEn nem nagyon szokott ez a téma előkerülni és senki nem foglalkozik vele, hogy SE mennyivel lenne jobb vagy sem.

2017. febr. 22. 11:34
 12/14 anonim ***** válasza:
2%

én megértelek!

ugyan így gondolom amiket írtál és tudom hogy íg is van.

egyébként meg azért akadnak ki, mert irigyek... Ilyen egyszerű. Irigy az aki nem jár egyetemre, irigy az akit nem vettek fel és legfőképpen irigy az akit nem vettek fel a SOTE-ra.

elég sok ismerősöm van. Ha csak belőlük indulok ki, az okosabbak, inteligensebbek mind a sote-ra járnak... Talán nem véletlenül magasabb a felvételi pontszám

2017. máj. 24. 10:15
 13/14 anonim ***** válasza:
12%

Utolsó, te kib...ott hülye vagy.

Tehát aki 470-490 ponttal megy mondjuk Pécsre vagy Szegedre, az nem olyan okos és intelligens, mint aki Budapestre jár...? Ezt hogy sikerült összerakni? Vannak csoporttársaim, akik 485 körüli pontokkal jöttek vidékre, holott a SOTE-ra 440 alatt volt a határ. Szóval: mivel anyagilag nem tehetik meg, hogy felköltözzenek Budapestre (vagy csak nem szeretnének 2M-ós városban élni, Pécs/Szeged/Debrecen jobban tetszik nekik) -a te „logikád" szerint- kevésbé okosak a Semmelweiseseknél.

Kiemelted, hogy MINDEN okos ismerősöd a SOTE-ra jár, és az okos, intelligens emberekköréből kizártad a vidéki medikusokat, nem csak az ismerőseid közül, mert a kommentedben egy kalap alá vettél minden SOTE-st okosnak és minden vidékit buta, unintelligens tuskónak.

EMBER!!! Orvosi egyetemekről beszélünk, te félkegyelmű!!! Mind a 4 egyetemen (nagyrészt) okos, intelligens emberek tanulnak, akik a jövő orvosai lesznek, te szerencsétlen.

Nekem is elég sok medikus ismerősöm van, és több SOTE-s mondta már, hogy találkozott nagyon művelt, intelligens vidéki medikussal, vagy ott végzett orvossal, néhány SOTE-son meg csak néz, hogy hogyan jutott el negyedévig, miközben annyi esze van, mint egy marék molylepkének.

Nem tudom, hányad éves vagy, de javaslom Az orvosi mikrobiológia tankönyve és a Kórélettani alapok c. könyv szerzőit megnézni ;) Előbbiben mind a 4 hazai orvosi egyetemről vannak szerzők, utóbbit pedig kizárólag pécsi tanárok, professzorok írták, és bár nem hivatalos könyv Budapesten, a hallgatók nagy része ott is ebből (tehát a pécsi könyvből) tanulja a kórtant.

Nyilván azért dolgoznak SOTE-klinikán, a Honvédban, a CVC-ben és budapesti magánklinikákon vidéki diplomás orvosok is szép számmal, mert sokkal butábbak a SOTE-soknál, és hulladék volt a képzésük... Nyilván.

Aki meg nem tudja helyesen leírni az „intelligens" szót, szerintem inkább ne pofázzon arról, hogy melyik orvosi egyetemre milyen okos és nem okos emberek járnak, leszólva minden vidékit.

És igen, az ilyen lenéző, leendő vidéki diplomás kollégáit sz@rba vevő kommentelőktől kinyílik az ember zsebében a bicska.

Szóval szerinted buta és unintelligens Meskó Bertalan (DOTE), Tizedes György (POTE), a budapesti Sasszem Lézerklinika főorvosa (POTE), Boldogkői Zsolt (SZOTE), Dóczi Tamás (SZOTE diploma, azóta POTE-n idegsebész professzor) és még lehetne sorolni az országosan ismert orvosokat (akár laikusok által is ismert, de a szakmai berkeken belül még több elismert orvos van mind a 4 egyetemről...), akik nem a Semmelweisen végeztek. (Persze SOTE-sokból is rengeteg van.)

Az okosság, intelligencia, szakmai felkészültség egyáltalán nem azon múlik, hogy melyik orvosira jársz. Unintelligens, ostoba, másokat lenéző emberek mindenhol vannak (te vagy erre az élő példa, és sajnálom a normális SOTE-sokat, hogy szégyent hozol rájuk), ahogyan normális, okos emberek is.

Ha pedig egy vidéki medikus leül a fenekére, és megtanulja az anatómiát, az élettant, kórtant, mikrobiológiát, patológiát, a klinikai tárgyakat...stb, normálisan beszél a betegekkel, odafigyel rájuk, akkor pontosan miért is nem ér annyit a tudása, mint egy SOTE-snak? Miért is nem olyan intelligens?

Milyen orvos leszel te, ha a vidéki diplomás kollégáidat is lenézed? Hogy fogsz te a hierarchiában alattad lévőkhöz (pl ápolók), hozzátartozókhoz és a beteg, kiszolgáltatott emberekhez viszonyulni, ha még az ugyanolyan szakon, ugyanolyan színvonalas oktatást kapott, ugyanazokból a könyvekből tanult kollégáidat is lenézed, csak mert nem a Semmelweis-en tanultak???!!!

2017. okt. 12. 19:35
 14/14 anonim ***** válasza:
16%

Azt mondjuk nem értem, hogy a SOTE -a kérdező szerint- egész pontosan miben és miért is színvonalasabb.

Az omladozó falú SOTE-klinikák jelentik a színvonalat?

Vagy szerinted vidéki orvosikon minden ostobát átrugdalnak a vizsgákon, és egy csésze tea mellett elpletyiznek a vizsgáztatóval? Hogy csak láblógatásért kapják a diplomát?

Tudni se akarom, mi jár az olyanok fejében, akik szerint egy orvosi egyetem (!!!) nem színvonalas, mert nem Semmelweis a neve.

2017. okt. 12. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!