Babits Mihály gimnáziumról (BP) mi a véleményetek?
Nagyon is jó suli..
Nagyon jó minden területen az oktatás.Nyelvből 1 nyelvvizsga ha szorgalmas vagy akkor tuti meglesz, de sokan felsőt is csináltak vagy 2 közepet.
90% körüli a bejutás egyetemekre, és ne holmi ZSKF,Metropolitan meg stb, hanem BME,ELTE,Orvosi egyetemekre is sokan jelentkeztek és kerültek be.
Mindenképpen csak ajánlani tudom.
Ami még előny:Kellemes zöld helyen van,sokféle sport lehetőség (van vadiúj uszoda,focipálya), a tanárok nagyrésze kedves.
Oooo köszi ezzel most tökre megnyugtattál... <3
Középfokú nyelvvizsgát már sikerült letennem, úgyhogy megcélzom a felsőfokút. Érdeklődhetnék, hogy te is oda jársz/jártál esetleg? :)
Szia!
Én csak ajánlani tudom. Ez a 6.évem és imádom.
Jók a közösségi programok, sokféle rendezvény van. Most pénteken például diáknap lesz, ahol vannak délelőtti, délutáni és esti programok. Már nagyon várom :).
A tanárok nagy része tényleg kedves és segítőkész, nem elgáncsolni akarnak, hanem minél jobban támogatni. Van olyan tanárom, akit először nagyon nem szerettem, mert szigorú volt. Aztán 1-2 év után rájöttem, hogy a mi érdekeinket nézi és azt akarja, hogy sikeresek legyünk miután kikerülünk gimiből.
Igaza van annak, aki azt írta, hogy nagyon jók a továbbtanulási mutatók. Például a Műszaki Egyetem tehetségforrás iskolának ismerte el a Babitsot, mert a babitsos diákok nagyon jól szerepelnek az egyetemen.
Én orvosira készülök, és elég magabiztos vagyok a bejutással kapcsolatban.
Minden területen nagyon jó az oktatás.
Már 9.-ben is (de inkább most, 10.-ben veszem észre) elkezdenek a tanárok emelt szintű morzsákat szórni, amiket nem kérdeznek a dolgozatokban, de akinek fontos, az megtanulja. Én nyolcosztályos képzésben vagyok és már 5.-től nagyon jól adják le az anyagot, kis túlzással mondhatni gimis szinten.
A környezet tényleg szép. Nagy az udvar, ami csak iskolakör futásnál hátrány XD. Az udvaron vannak sportpályák. A suli mellett van egy uszoda, ha jól emlékszem 3 éve adták át, tehát vadiúj. Az öltözőknél van a bejárat és egyből a medencéhez vezet az átjáró. Nem kell kimenni a szabadba vizes fejjel, ami elég előnyös télen.
Ott van még az erdő, aminek a legnagyobb előnyét akkor láttam, amikor elkezdtem közmunkázni és madáretetéssel letudtam a nagyját. De szoktak tájfutó edzéseket is tartani az erdőben.
Nem messze van egy családi park, játszóterekkel, árnyas padokkal, sport pályákkal, ide is el lehet jönni, ha van suli után egy kis időd.
A közlekedés is elég jó, mondjuk azért egy kicsit sétálni kell a buszmegállóig (kb 5 percet).
Most ennyi jutott eszembe, ha van még kérdésed, nyugodtan írj. :)
Attól függ.
Mi számít versenyistállónak? Ahol vannak versenyek és mindenkinek kötelező indulnia rajtuk? Vagy ahol vannak versenyek, de nem kötelező.
A Babitsban vannak versenyek, nem kötelezőek, de elég sokan elmennek rájuk.
Például én hétfőn földrajz versenyen voltam, két hete angol versenyen, valamikor első félévben pedig informatika versenyen. A korábbi években inkább matek versenyekre jelentkeztem, Bolyai, Zrínyi, Arany Dániel. De tavaly is mentem földrajzból. Valamikor 5.-ben rajzból is indultam.
Minden tantárgyból vannak versenyeket. De nem kötelezőek, szerintem van olyan osztálytársam aki még egyen sem volt...
Figyelj, ha valamiből jó vagy akkor minden segítséget megkapsz, hogy minél jobb legyél.De pl ha humános vagy, nem fognak szívózni a matekkal veled éa vica verza, de ha érdeklődsz mindenben segítenek.
Hidd el, hogy ha még egy kicsit versenyistálló is, csak a javadat szolgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!