Tudnátok írni információkat a Dunakeszi Radnóti Miklós gimnázuimról, az ELTE Radnóti Miklós gimnáziumról, a Fazekas Mihály gimnáziumról, illetve a Szent Isván gimiről?
Figyelt kérdés
Most vagyok hetedikes, eddig minden évben kitűnő voltam és döntés elé kerültem. Szerintetek melyik gimnáziumot kellene választanom,illetve ha hármat lehet megjelölni,akkor melyik három legyen az(nem tudom,hogy hányat lehet megjelölni?(Fóti vagyok,megéri sokat utazni az iskola miatt?) Jó illetve rossz tulajdonságokat szeretnek megtudni a gimikről és(elég fontos lenne)valaki le tudná írni,hogy milyen tagozatok vannak a felsorolt iskolákban? A válaszokat előre is köszönöm!2017. febr. 5. 19:37
1/5 Bogi11 válasza:
Jó lenne tudni, hogy milyen irányú az érdeklődésed. Humán, vagy reál?
2/5 anonim válasza:
A Radnótiban emelt szinten folyik a nyelvoktatás. Ha például angol az első nyelved akkor választhatsz mellé németet, franciát vagy olaszt. Nyelvi évben nekem heti 12 angol és 6 németórám volt. Emellett lehet faktokat választani, ami heti kb 2 plusz órát jelent (végzős évben többet). A teljesség igénye nélkül: törit párosíthatsz matekkal, bioszzal, magyarral, földrajzzal, médiával és matekot párosíthatsz törivel, biosszal, földrajzzal, kémiával, fizikával, médiával. Vannak szakkörök és sportfoglalkozások is. Nyelvvizsga előkészítő, diákszínpad, iskolaújság, néptánc...
3/5 Bogi11 válasza:
Bármennyi iskolát meg lehet jelölni. Ajánlott is minél többet. A szóbelik miatt ugyan véges a szám, de 5-6 iskola nem kirívóan nagy szám.
Utazásra szerintem a 2x1 óra a maximálisan ésszerű határ. Igaz hallottam már jóval többet is.
Az ELTE Radnótiban nincsen 4 osztályos képzés.
Mindegyik iskola honlapján a felvételi fül alatt megtalálod a tájékoztatókat.Ott megnézheted az induló tagozatokat.
A fiam a Fazekasban kezd szeptemberben, úgyhogy ősszel arról már tudok némi információval szolgálni, ha érdekel. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megtudhatnom,hogy hány pontos felvételivel vették fel a fiát a Fazekasba?
2018. jan. 20. 15:12
5/5 Bogi11 válasza:
82 pontos volt a központija. Ezzel a szóbeli után már az ideiglenes listán is a bejutottak közt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!