Budapesti Madach Imre gimnaziumban a szobeli milyen?
Madáchban 2 része van a szóbelinek, kicsit hosszadalmas szerintem. Beküldenek veled együtt kb. még 15 gyereket egy terembe, ahol kapsz egy feladatlapot: angolból ilyen mondatkiegészítőset, amivel igeidőkkel meg ilyesmivel kell kiegészíteni, vagy csak úgy kreatívan (pl.: I used to ...... when I was younger; meg ehhez hasonlóak.. Németből is szerintem hasonló van, ha abban vagy érdekelt). Magyarból pedig a húzott lapon 2 kép volt (nekem egyik oldalon egy család sporteseményt néz, a másik oldalon egy szelfiző csaj).
Szóval változó volt, hogy ki mennyit készülhet fel, attól volt függő, hogy mikor jött érted a tanár. Én legalább 15-20 percet voltam a teremben, pedig már rég kész voltam.
Aztán bevittek a terembe, és először angollal kezdtünk. Megkérdezték, hogy érzem magam, mit csinálok a szóbeli után stb., utána meg rátértünk a kiegészített feladatokra: egyet kellett választanom azok közül, és kifejteni, hogy miért írtam azt, meg hogy miért találom annyira fontosnak ezt, hogy felolvassam, ilyesmik.
Aztán jött a magyar. Az egyik képről kellett önállóan beszéljek, még kérdeztek róla párat, hogy miért gondolom így, meg úgy, de ennyi. Még volt szó a szabadidőmről, meg hogy mi szeretnék lenni, miért választottam a Madáchot és miért gondolom, hogy ez az előmenetelemhez hozzájárulna, miért gondolom, hogy a suliba vagyok illő :D Szóval ilyesmik.
Egyébként a pontozás kicsit szubjektív. Én jól éreztem magam a szóbelin, és a visszajelzések is pozitívak voltak (pl. mikor kimentem mondta a tanár, hogy reméli, hogy még találkozunk), szóval nem tudom, miért kaptam olyan kevés pontot (angol 34/40, magyar 32/40)
77 központi, max vitt pont.
És kivették szerintem a feladatok közül, mert nekem nem volt szövegfelolvasás :))
A lapon mondatkiegészítős feladatok voltak, például: When I was younger, I used to...
I like to go to .... in the weekend
My favourite sport is.....
In the future, I see myself as......
Ehhez hasonló mondatok. Mindegyiket kiegészíted, vannak olyanok, amiket igeidőkkel kell, szóval erre figyelj!
Mikor kezdtünk a tanárral, azt mondta "Let's start with English" szóval így át kellett váltanom, miután MAGYARUL köszöntem. És akkor megkérdezte, hogy hogy vagyok, mit csinálok a szóbeli után, izgulok-e (ezeket mind angolul). Majd kérte, hogy válasszak egy relevánsat a kiegészített mondatok közül, és beszéljek róla, hogy miért választottam. Én a "In the future, I see myself as....." mondatot választottam, mert úgy egészítettem ki, hogy "as a film director". Elmeséltem, hogy nagyon szeretnék filmrendező lenni, és ezért is néztem ki a Madáchot, mert van média, meg színjátszó kör, hogy nagyon érdekel a (film)színház, hogy szórakoztatni akarom az embereket stb. Még rákérdezett, hogy milyen műfajban tervezek rendezni, meg hogy csinálok-e már valamit, ami ehhez kapcsolatos. Majd azt hiszem, ezután már átváltottunk magyarra, mikor azt mondta "Thank you"
Remélem ez most elég részletes volt :)) Amúgy 2 éve szóbeliztem, szóval ne haragudj, ha valami nem pontos, de már nem emlékszem teljesen :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!