Budapesti Madách Imre Gimnáziumban milyen a közösség? Tanárok?
Szia :)
Gólya vagyok a Madáchban, és csak pozitív tapasztalataim vannak.
A közösség nagyon jó, sokszínű, elfogadó és nyitott mindenki. Mind a tanárok, mind a diákok elég modern gondolkodásúak, szóval tényleg úgy látom, hogy itt nyugodtan önmagad lehetsz. Nem fognak megítélni az alapján, hogy milyen az öltözködésed, vagy a véleményed bizonyos dolgokról. Sok program és iskolán kívüli elfoglaltság van; kórus, diákszínjátszó, egyéb szakkörök, és több ottalvós és egynapos kirándulásokat is szerveznek. Rengeteg lehetőséged van kibontakozni, és megmutatni, miben vagy jó :)
Azért hallhatod, hogy kicsit sznob iskola, mert amire fókuszál az oktatás, azt elég komolyan veszik; nyelvből és humán tárgyakból eléggé tanulni kell. A teljesítmény mindenképpen fontos. Ezt figyelembe kell venned, de ha érdekelnek a humán tudományok, akkor mindez csak előny lesz számodra.
Én most nyelvi előkészítőn vagyok, emiatt nem ismerem a kémia-biosz-stb tanárokat, de akik tanítanak minket, mind nagyon rendesek, és tényleg látszik rajtuk, hogy szeretnék jól végezni a munkájukat.
Na, hát röviden ennyi. Ha valami kérdésed van, nyugodtan írj privátot, szívesen válaszolok.
A felvételihez meg sok sikert, és hidd el, nem érdemes annyira ráparázni. Ha tényleg neked való a hely, és kicsit odateszed magad, akkor be fogsz kerülni.
Szia, én az első válaszolóval értek egyet, tényleg nagyon jó a Madách hangulata, közössége:) Úgy érzem nagyon sokat fejlődtem, amióta idejárok (végzős vagyok), és nemcsak tudásilag, hanem szociális szinten is. Persze nem minden tanár tökéletes, de hol az? Alapjáraton jól tanítanak, és érdekli őket a véleményünk:) A humán mellett a reál tantárgyakat is elég erősnek érzem, persze ez a tanártól is függ, mennyire veszi komolyan, de a faktosoktól úgy hallom, egész rendesen készülnek az emelt szintű érettségire. A sznobság pedig csak néhány diákra igaz, de nem ez határoz meg egy egész iskolát.
Melyik tagozatkód, nyelv érdekelne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!