2db tantárgyból angolul érettségizni=felsőfokú nyelvvizsga?
én úgy tudom igen, hiszen pontosan ezzel kapsz nemzetközi érettségi bizonyítványt.
és a nemzetközi érettségi pedig egyenlő a felsőfokúval, csak erről kell majd kérni egy 'igazolást' az oktatási minisztériumtól
tehát ismét leírnám, hogy kéttannyelvű iskolákban, ha 2db tantárgyból az igegen nyelven érettségizel emelt szinten, és az idegennyelvből is leérettségizel=nemzetközi érettségi bizonyítvány
a nemzetközi érettségi bizonyítvány pedig=felsőfokú nyelvvizsga
nem tudom ez kinek nem tetszik, de ez volt a kérdés, és ez rá a helyes válasz!!
ja, és mellesleg nekem is ilyen van, úgyhogy tudom, hogy miről beszélek.
9.06
Igen csak kéttannyelvű suliknál lehet ez, tehát 2 tantárgyból angolul kell érettségizni + emelt angol 5ös kell (minimum 60%) = felsőfokú nyelvvizsga. Ha nem 5ös az angolod, akkor szívtad.
Én most vagyok végzős, tehát tudom.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy 2 éve hogyan változott a magyar közoktatás törvénye, de nekem nagyon jól jönne egy angol felsőfokú nyelvvizsga. Én szakközépiskolába járok Gödöllőn (nem a Madách, meg lehet nyugodni) és már 5-ösre meg van az angol emelt szintű érettségim. Most idén szeretném angolul letenni a földrajz érettségit. VISZONT az iskolám NEM kéttannyelvű... Ettől függetlenül kérvényezhetem a nyelvvizsgát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!