Jogosan akadtam ki, hogy a 3. osztályosoknak az egyik tanár a deportálásról és gázkamráról beszélt a gyerekeknek? Nem korai?
2-es, azért a holokamu szó eléggé túlzás...
Megtörtént, a világtörténelem egyik legszomorúbb eseménye, de a kommunizmus bűnei milliószot rosszabbak votlak.
(bár több idejük volt "bizonyításra" sajnos)
első voltam
2# Ugye tudod hogy a holokauszt tagadása Magyarországon bűncselekménynek számít? Úgy irogass ilyeneket.
Én is korainak érzem ezt a témát 3. osztályban. Általában 8.-ban tanulnak először erről, azért 8-10 éves gyerekek még picik ehhez. A deportálás még csak-csak de az is erős, de azért a népirtás egyértelműen korai. De ezt hogyan hozta fel a tanár? Eddig úgy tudtam alsóban nincs is történelem óra, azt is az őskorral kezdik. Nem is értem minek kapcsán kezdett erről beszélni, de azért ofőnél lehetne jelezni, hogy talán ezzel a témával még kellene várni.
Nézd, háború volt, a "hiteles túlélők" beszámolóit nyilván ésszerű fenntartással kell kezelni, de tény, hogy nagyon sok ember értelmetlen halált halt akkoriban.
Harmadik osztályban talán még korai ilyesmivel terhelni a gyerekeket, de előbb-utóbb meg kell ismerniük az emberiség történelmének sötétebb eseményeit is.
6# Remélem akkor nem Magyarországon élsz. Tetszik vagy sem az adott ország törvényei mindenkire vonatkoznak, hiába tartod nevetségesnek. Ha meg megszeged a törvényt annak következményei vannak, elég egyszerű.
Nem szeretnék tovább OFF-olni, csak leírtam a válaszomban hogy erre azért nem árt figyelni, mert törvénytelennek számít a "holokamuzás". Benne van a BTK-ban, innentől minden magyarra érvényes (plusz nem mellékesen több országban is van ilyen szabályozás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!