Hat osztályos gimnáziumból négyosztályosba?
Ha egy tanuló hatosztályos gimnáziumba megy, de az első két év után mégis szeretne átmenni egy négyosztályos hagyományos gimnáziumba, akkor azt milyen feltételekkel teheti meg?
Gondolom gimnáziumonként esetleg eltérhetnek a szabályok, ezért várom azok válaszát, akikkel történt már ilyen, vagy pedagógusként részt vettek már ilyen folyamatokban.
A válaszokat előre is köszönöm.
Megírhatja a nyolcadikos központi felvételit gimnazistaként?
Gondolj bele, egyszer már megírta, hisz gimnazista. Ezt tapasztalatból írod, gyereked unokád vagy te magad átestél ezen, megtörtént veled vagy családtagoddal illetve ismersz valakit akivel így volt, vagy csak gondolod, hogy így van?
Mert én megtörtént eseteket várnék ide, ezért írtam ki a kérdést.
Igen, tényleg ugyanolyan feltételekkel indul, mintha általánosból jönne, csupán a képzési rendszer más. A nyolcadikos felvételit pedig ugyanúgy meg kell írnia.
Ha van még kérdés, szívesen válaszolok, mert én is 6 osztályos nyelvi előkészítős gimnáziumból mentem át 4 osztályos 4 éves gimnáziumba.
Köszönöm a választ!
Szeretném megkérdezni, hogy ugyanúgy megírtad a nyolcadikosokkal együtt a központi felvételit?
Nem volt furcsa, hogy - habár gimibe jársz, mégis gimnáziumi felvételire készülsz? Gondolom a gimnáziumban nem készítenek fel erre.
Miért váltottál? Nem jött be a hatosztályos?
A többiek nem néztek rád furcsa szemmel? Nem voltak kellemetlen tapasztalataid?
Köszi előre is.
Köszönöm a választ. Sokat segített egy valódi tapasztalt hozzászólás.
Sok sikert, remélem felvesznek! :)
Én a lányom miatt érdeklődtem, de nem változtattunk. Viszont mindenki a maga sorsának kovácsa. Ha úgy érzed hogy váltani szeretnél, ne habozz. Vizsgáld meg az érveket ellene is és mellette is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!