Műszaki menedzser vagy logisztikai mérnök?
Az alábbi két szak érdekel. Jelenleg nemzetközi gazdálkodáson tanulok még, és ha végzek, szeretnék mellé egy másoddiplomát is, azonban nem tudom, melyik lenne az a kettő közül, amelyikkel jobban el lehet helyezkedni, relatíve könnyebb elvégezni (mert lehet már munka mellett szeretném, bár ez addig még elválik), illetve melyik az, amelyik jobban összhangban lenne az ng-vel (én itt a logisztikai mérnököt gondoltam, de lehet, tévedek).
A log.mérnököt a BME-n néztem, a műszaki men-t pedig az Óbudain.
Ha esetleg valamelyikőtök ezeken a szakokon tanul, tudna egy kis segítséget adni a kérdésben?
Ja és lány vagyok, szóval még az is érdekelne, mennyire vannak hátrányban a nők a férfiakkal szemben a műszaki jellegű pályákon.
Köszi előre is! :)
Köszönöm a válaszod!
Szerintem csak alapképzésen végezném el (már ha sikerülne).
OE-n csináltam műment, de nappalin
elég sok volt a lyány
nemzetközi gazdálkodáshoz nem tudom mennyire illene ez, mert bár a gazdasági-műszaki tananyag aránya 65-35%, az a 35%nyi műszaki később nem tudom neked hogy segítene
elvégezni nem nehéz, levelezőn még könnyebb, mellette egész korrekt diplomát ad (legtöbb ismerősöm, aki csak eg diplomát szerzett onnan az netto 160-260+juttatások kezdőfizuval helyezkedett el -magasabb Pesten, alacsonyabb agglomeráció, vagy más megye- ami szerintem korrekt)
Köszönöm szépen a válaszokat!
#4 Érdekel a mester is, de nem voltam benne biztos, hogy lehet-e egyből oda menni mesterre, vagy hogy van ez, de majd még utánajárok.
#5 Te a Keleti Károlyra jártál, vagy Székesfehérvárra az Alba Regia karra műmenre? Előbbiről azt hallottam -nem tudom, mekkora a valóságtartalma-, hogy lévén gazdasági kar, nem sokra nézik, hiába az Óbudai része, míg a másik ugyan nem Pesten van (és nekem ezért bonyolult lenne a lejárás) , de "értékesebb" diplomát ad.
Pestre
és sok ismerősöm is oda járt, ez nem igaz hogy lenézik a diplomát
egyetemen belül van egy kis ellentét a gépész karral (a kicsit úgy kell érteni hogy nagy, sok diák fúj a műmen diákokra, rengeteg tanár fúj a műmen diákokra (csak így burkoltan hogy 'magukból nem lesz semmi', 'tudják hogy csak pazarolják az idejüket?' 'gyűlölöm a képzésüket, és célom, hogy minél többen megbukjanak', szóval lehet, hogy tévesek a feltételezéseim :D), de a többi karral jóba van a képzés
s mint mondtam, a diploma tényleg jó, főleg ha már dolgozol mellette (vagy gyakornok), mert egész jó papírt ad, amit ha ügyes az illető, fel lehet használni a munkaerőpiacon
Szép kilátások :D Mondjuk ilyenek mindenhol vannak sajna.
Köszönöm szépen! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!