George Orwell 1984 című könyve komolyan kötelező olvasmány?
Itt írják: [link]
Idén lesz 4 éve, hogy leérettségiztem. Azonban anno középiskolában nekünk nem mondta az irodalomtanár, hogy George Orwell 1984 című könyve kötelező olvasmány. Nem is volt a tananyagban, amit leadott. Határozottan emlékeztem volna arra, ha kötelező olvasmány lett volna vagy benne lett volna a tananyagban, mert akkor tuti biztos kaptam volna egy darab potya ötöst. :D
Én májusban végeztem, de nem volt kötelező olvasmány. Magyar fakultacióra is jártam, ott se kérték.
Viszont úgy tudom az USA-ban kötelező olvasmány középiskolában, és mivel Trump és a Snowden ügy is inkább Amerikára van nagyobb hatással szerintem főleg ott vették meg most többen a könyvet ezek miatt. Meg az Amazon is amerikai, nem tudom mennyire lehetne onnan magyar nyelvű könyvet rendelni. Nem írja a cikk hogy itthon lenne kötelező olvasmány vagy USA-ban, de én arra tippelek az USA-ra gondolhatott a szerző a többi említett dolog miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!