Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érdemes lenne így jelentkezni...

Ifj. Molnar Viktor kérdése:

Érdemes lenne így jelentkezni a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karára? (OE-KVK) Részletekért kérlek, kattints.

Figyelt kérdés

29 éves vagyok. Kereskedelemben dolgozok, jól keresek, de rettentően unom a munkámat, évek óta, borzalmasan, gondolkodni nem kell, nincs semmi motiváció, az innováció kimerül az új termékekben, no és ami a legfontosabb, nem alkot az ember maradandót, az egész egy felesleges időpazarló pénzkereseti lehetőség. Megveszel valamit x összegért és eladod x+10%-ért. Három éve jött az elhatározás, változtatok. A megszakított tanulmányaimat folytatattam, elmentem esti iskolába és leérettségiztem. Lassan itt a felvételi határidő vége, megnéztem 335 pontom van, 280 pont van megjelölve a felvin ALÁ képzésre.

Első kérdésem, hogy 335 ponttal nekivághatok-e az állami finanszírozású képzésnek? Vagy ne reménykedjek és érjem be az önfinanszírozásúval?

Második kérdésem, hogy mivel estin végeztem, érettségiből igaz, hogy ugyan azt írtam, mint a nappali képzésen résztvevők, de az oktatás az alacsony óraszám miatt elég silány volt, mit kellene átnéznem matematikából és fizikából, hogy az első fél év ne érjen meglepetésként? Most még van időm előre tanulni, még csak január van.

A válaszokat előre is köszönöm.

2017. jan. 26. 21:36
1 2
 11/11 anonim válasza:

Ha levelezős tanrendben gondolkozol az Óbudai Egyetemet felejtsd el!

Az új F tantervben felére csökkentették az óraszámokat az összes alapozó tantárgyban. Integrálni egy óra alatt "tanultunk meg"...ha nem akarsz csilliárdokat kifizetni magántanárnak itt nem fognak megtanítani semmire.

Kb. elmondják mi a követelmény, miből kell felkészülnöd és szinte mindent egyedül kell megoldanod.

Ez a tendencia most. Csak tippelünk de lehet az alapítványi egyetem struktúra miatt talán. Hogyan lehet lehozni a képzést fele költségből...

Villamosságtanból az előző tantervben volt 65 óra. Nekünk a fele, rengeteg mindenre nem volt idő mondván hogy "csak azt vesszük át ami fontos, ami kell később". Persze, jól átvágtak minket mert a 3. féléves komplex vizsga (szigorlat) viszont szépen tartalmaz mindent ami esetleg említésként felmerült.

Méréstechnikából nappalin kb. 10-11 mérés van, nekünk 4 mérés volt. Az is különbözött. Önálló mérés már nincs is. Persze a komplex vizsga kiírásban kaptunk egy csokor mérést amit soha nem csináltunk. Most éppen pánikolunk, mi csináljuk először, már panaszoltunk hogy ez azért nem korrekt...

Elektronika 1-ből volt 4 óra elméletünk (régen 12 óra volt). Majdnem leestünk a székről olyan volt. Ha nem valamilyen műszerész, technikusi képzésből jössz vért izzadsz hogy megtanuld. Egyedül, magántanárral, bárhogy. Mert az egyetem nem sokat segít. (nekünk még szerencsénk volt mert az oktatónk tartott fakultatív órákat online, de ha tippelek ezt csak jófejségből tette meg becsületből, pénzt nem kapott érte)...

Ha valamilyen csoda folytán nem tudod a villamosmérnök tudományokat előről vissza akkor az Óbudai Egyetemet levelezősként felejtsétek el. Itt már nem kaptok olyan tudást mint régen.

okt. 19. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!