Érdemes lenne így jelentkezni a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karára? (OE-KVK) Részletekért kérlek, kattints.
29 éves vagyok. Kereskedelemben dolgozok, jól keresek, de rettentően unom a munkámat, évek óta, borzalmasan, gondolkodni nem kell, nincs semmi motiváció, az innováció kimerül az új termékekben, no és ami a legfontosabb, nem alkot az ember maradandót, az egész egy felesleges időpazarló pénzkereseti lehetőség. Megveszel valamit x összegért és eladod x+10%-ért. Három éve jött az elhatározás, változtatok. A megszakított tanulmányaimat folytatattam, elmentem esti iskolába és leérettségiztem. Lassan itt a felvételi határidő vége, megnéztem 335 pontom van, 280 pont van megjelölve a felvin ALÁ képzésre.
Első kérdésem, hogy 335 ponttal nekivághatok-e az állami finanszírozású képzésnek? Vagy ne reménykedjek és érjem be az önfinanszírozásúval?
Második kérdésem, hogy mivel estin végeztem, érettségiből igaz, hogy ugyan azt írtam, mint a nappali képzésen résztvevők, de az oktatás az alacsony óraszám miatt elég silány volt, mit kellene átnéznem matematikából és fizikából, hogy az első fél év ne érjen meglepetésként? Most még van időm előre tanulni, még csak január van.
A válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem előbb (a magasabbra nézés előtt) inkább egy igen jó alapot szerezz a közepes matekból. Ez alatt értve, hogy ha van levezetés, azt megérted (még másnap is, emlékezve rá :) ), feladatokat gyorsan és magabiztosan oldasz meg (felvételi példatár? 2 délután, 1 %-os hibával; vastag példatár? 5 délután; típuspélda? 40 másodperc, gondolkodtató példa? 180 másodperc, ínyenc példa? legalább minden másodikat tudni megoldani), az összes azonosságot magabiztosan tudod, tudod, agyad melyik közvetlen elérésű rekesze tárolja azt, hogy a szinusz a harmadik negyedben milyen előjelű, hogy módosul bármely alapfüggvény görbéje, ha a független változót szorzod kettővel vagy a függvényt szorzod kettővel, ésígytovább.
Ebben benne van a mit kell átnézzek kérdésre a válasz, a mindent. Nem átnézni, köpni, mint ahogy a jó sofőr gerincvelőből sebességet vált, miközben azt ecseteli feldúlva, hogy a feleségét rajtakapta a házmesterrel.
Fizika, detto. Csak ahhoz kell a magabiztos matek.
simán felvesznek államira
Álmodból is tudjad a mateknak a függvények témakörét, meg az algebrát. Ha előre akarsz tanulni, akkor határérték majd deriválás, végül integrálás.
Fizikából mindenképp vágjad a középsulis könyvekben leírt elektronikát...oldjad a feladatokat, próbáld megérteni
Nappalis vagyok, Bécsi úti telephelyen.
Az első félév meglepően könnyű, már annak aki komolyan veszi és van hozzá némi esze is.
A klasszikus középsulis fizika és matektudás nagyjából csak a "Természettudományok alapjai"-nál jön elő.
Ez egy szabadon választható, de első félévben a TO intézi a tárgyfelvételt és mindenkinek bekerül az órarendjébe.
Matek:
Itt mindent megtalálsz, jellemzően nehezebb élesben mint amik vannak fent minták, de jellegre ilyen, ezeket kell tudni.
Villamosságtan:
Ide végül is jó lehet ha átnézed a középsulis dolgokat, segíti a megértést, több szerintem nem is kell, alapoktól indul úgy is minden. DC kapcsolásokkal kezdtünk egyébként, az első ZH-ban is két kapcsolás volt aztán számolgatni kellett dolgokat.
Ez a két fő tárgy, ezeken szoktak elvérezni a legtöbben, na meg ezekkel is lehet megcsúszni.
Bécsi úti telephelyen vagyok végzős energetikán, most tavasszal diploma.
Annyi ponttal felvesznek tuti.
Matek/villanyból is szépen ledarálják az alapokat is, ha hétről hétre tanulsz, nagy problémád nem lesz, de ahhoz tényleg minden héten rá kell szánd az időt.
Matek: deriválás, integrálás, szögfüggvények, ezekkel legyél tisztába a többit megtanítják.
Fizika: minden aminek a villamosságtanhoz köze van, de mint mondtam, elmondanak mindent előadáson, csak gyorsan, hogy rátérjenek a főanyagra. Ha tanulsz, teljesíthető.
Ha bármi kérdésed van a kandóról, írj nyugodtan.
Ha havi 60 órát is szánsz rá, már több mint amit a kandón az átlag rászán a tanulásra... :D
Ne aggódj, ha van szorgalmad, akkor bekerülsz és megtudod csinálni. Ez nem BME, ahol sokszor a szorgalom sem elég.
Szia!
Jelentkezz bátran, én pontosan így voltam, mint te, most végzek levelezőn. államin jártam én is. Ennyi ponttal bekerülsz te is, a jelentkezésnél az állami ösztöndíjas, meg a költségtérítéses amúgy is egynek számít.Fizikából azt mondta a Tanár Úr, hogy amit tanultunk középsuliban, azt nyugodtan felejtsük el, majd ő elmagyarázza rendesen. Így is lett.A matek nagyon tanárfüggő, nekem nem volt szerencsém, másoknak sokkal könnyebb volt.Egy valamit fogadj meg!
Ha tudod, hogy milyen szakirányon akarsz tanulni, akkor azon a telephelyen kezd el a tanulmányokat.Ugyanis a villamosságtant nagyon másképp tanítják. Ha a gyengeáramhoz vonzódsz menj Józsefvárosba (én ott kezdtem), ha az erősáram érdekel (automatika, energetika), akkor Óbudára a Bécsi útra (itt fejezem be).
Sok kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!