Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Közgáz melyik egyetem pontosan?

A Közgáz melyik egyetem pontosan?

Figyelt kérdés
Bocsi, ha hülye kérdés, próbáltam itt GYK-n is utánanézni, de nem jutottam semmire. Mikor valaki azt mondja, hogy a "Közgázon végzett" (jellemzően idősebbektől szoktam hallani), akkor melyik egyetemre gondol pontosan? Mert volt, hogy a Corvinussal kapcsolatban hallottam ezt, de olyan is, hogy a BGE-re (vagy BGF) hivatkoztak. Vagy minden egyetemre rámondják, ahol közgazdaságtant tanítanak? :D Tényleg elnézést, hogy itt értetlenkedek, de örülnék, ha valaki felhomályosítana :D

2017. jan. 25. 19:32
 1/2 anonim ***** válasza:
81%
Gyakorlatilag bármelyik egyetemre gondolhatnak, ugyanúgy, mintha valaki azt mondja, hogy az "orvosin végzett". Bár tény, hogy a rendszerváltás előtt ez praktikusan főként a Marx Károly Egyetemet (ma BCE), vagy a Számviteli Főiskolát (ma BGE) jelentette a köznyelvben.
2017. jan. 25. 19:59
 2/2 anonim ***** válasza:
73%
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemnek volt a rövid neve, ami a mai Corvinus. A BGE soha nem volt Közgáz (ott nem is tanítanak közgazdaságtant, csak üzleti szakjaik vannak). A Corvinus mai napig használja a Közgáz nevet, mint brand, a különböző hallgatói eseményeknél.
2017. jan. 25. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!