Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BGE gazdálkodás és menedzsment?

BGE gazdálkodás és menedzsment?

Figyelt kérdés

A BGE-re lehet jelentkezni gazdálodás és menedzsment szakra. Két helységben indítják a képzést, Budapesten és Zalaegerszegen. A Budapesti szak a PSZK karon történik, míg a Zalaegerszegi GKZ-n. Ez miért van? Bátran megjelölhetem a budapesti szakot, vagy milyen okból kifolyólag történik az egyik gazdálkodási karon, míg a másik pénzügy és számvitel karon?

(Az iskolát felhívtam, azt mondták nincs eltérés, csak a helység, viszont nem voltak meggyőzőek. Hallani lehetett a nem értést rajtuk, tehát leginkább olyanok válaszára lennék kiváncsi akik ott tanulnak!)

Előre is köszönöm! Szép napot!

2017. jan. 25. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Most az, hogy Zalaegerszegen gazdálkodási karnak hívják, Bp-n meg pénzügyi és számviteli karnak az nem jelent semmit :D Ezzel ne foglalkozz, nincs jelentősge.

Zalaegerszegen ugye csak az az egy kar van, mindenféle gazdasági szakkal.

Budapesten van a KVIK (kereskedelem-marketing, turizmus-vendéglátás), KKK (nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem-marketing) és a PSZK (pénzügy-számvitel, gazdmen, gazdinfo, emberi erőforrások). És a gazdmen szak elég közel áll a pénzügy-számvitelhez.

Amúgy én jártam a BGE-PSZK-ra egy évet és nem ajánlom. A BME-GTK-ra járok most és sokkal jobbnak tartom.

2017. jan. 25. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
38%

A képzés között nincs különbség. Ugyanazt a diplomát kapod Zalaegerszegen meg a PSZK-n is, a diplomádba, hogy mely karon szerezted bele lesz írva.

Felvételinél ha mindkét helyre szeretnél jelentkezni, akkor két helyen kell megjelölnöd, azaz két helyet vesz el a max. 6-ból. Ha költségtérítésesre mész egy kicsit kedvezőbb a tandíj a zalaegerszegi karon. Bátran megjelölheted a budapesti képzést is.

A BME-GTK felejtős, olyan hagyományokkal, múlttal nem rendelkezik, mint a BGE, kevesebb is az államis hallgató, mint a BGE-n.

2017. jan. 25. 17:44
 3/8 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat! Nagy segítség volt.

BME-BGE meg kerdojeles melyik lesz előbb a listan. Mindenki mast mond. En meg sajna el vagyok veszve, de ahogy olvastam a reggebi posztokat, fórumokat, azt láttam, hogy ez orok kerdes mindenkiben. A BGE szimpatikusabb kicsit számomra.

2017. jan. 25. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Tudod mi az egyetlen oka, hogy olyan "sok" államis hallgató van a PSZK-? A sok FOKSZ-os meg Gazdinfós, semmi egyéb. a GM, PSZ, HR szaknak kb 90% önköltséges, és már átkerülni sem olyan "egyszerű" mint 3 éve volt
2017. jan. 26. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Amúgy nem értem miért 0%-osnak írja a válaszaimat, holott 72% :D valami bug van a rendszerben, rohadt lassú volt a GYIK a délután folyamán...
2017. jan. 26. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Én az alapképzésről beszéltem , amikor azt írtam, hogy több az államis a BGE-n, mint a BME-GTK-n, de nem beszélve a FOSZK-osokról, ha még őket is hozzávesszük, akkor még több.
2017. jan. 26. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
55%
Ha érzed magadban a tehetséget, akkor lehet nem a BGE a legjobb választás, viszont a BME-ről nem tudok véleményt mondani.
2017. jan. 29. 02:40
 8/8 anonim ***** válasza:
44%
Melyik intézmény lenne számára a jó választás? Ezt leírhattad volna
2017. jan. 29. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!