BCE gazdálkodás és menedzsment vagy BGE kereskedelem és marketing?
A Corvinusra nehéz bejutni, könnyű bent maradni. Meg ugye oda általában az értelmesebbeket veszik fel. Ezt mondják a Corvinusos ismerőseim. Én BGE-re járok, ide sajnos felvettek nagyon sok olyat is, akinek semmi köze az egyetemhez, de a nagyrészük már el is hasalt most az első vizsgaidőszakban. A végére itt is annyian leszünk végzősök, mint ott. Igazából szerintem egyikkel sem nyúlsz mellé, itt nagy előnynek tartom, hogy tényleg gyakorlatias és nagyon a nyelvre koncentrál, a suli tele van Erasmusos külföldi hallgatókkal, sok lehetőség van kimenni ide-oda tanulni, tapasztalni.
A kermark mellett szerintem az szól még, hogy kevésbé szárazak a tárgyak, ez az egyik "legfinomabbb" szak, sok ismerősöm odajár és tényleg nagyon jókat mondanak. Mondjuk én nemzetközi gazdálkodásos vagyok, mert ez érdekelt a 3 közül. Kermark szerintem picit mozgékonyabb, a gazdmen inkább ha irodában akarsz ülni :)
Úgy gondolom mindkettő suli színvonalas oktatást ad, csak a Corvinuson teletömik a diákok fejét rengeteg elmélettel, míg nálunk inkább gyakorlatban láttatják a dolgokat.
A munkáltatók mindkét suli végzettjei után kapkodnak, szóval mindkettő jó döntés.
Az elméletről:
Ha a kapott tudás nagyon elméleti, azt a munkaerőpiacon használni nem fogod tudni. A németországi szakmai gyakorlat: a szolgáltatói szektor színvonala (is) fényévekkel a magyar előtt jár, ahol persze a dolgozótól jóval többet várnak el, de ezért a munkáért lényegesen többet is adnak. Az elmélet önmagában kevés, a gyakorlat fontos. a jó munkavégzéshez és a tartalmas munkához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!