Ez hogy megy egyetemen?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki mondjuk minden tárgyát, amire szüksége van a diplomához, elvégzett, és minden kreditje megvan, tehát teljesen megcsinált mindent, de 6 félév helyett 4 vagy 5 félév alatt, szóval egy évvel vagy fél évvel előbb, mint elvileg "kellene", attól még felveheti a záróvizsgát, bejelentheti a szakdolgozatát, stb.? Tehát probléma nélkül végezhet, nem kell kivárnia, ugye?
Köszi előre is a válaszokat!
23/f
Nem igazán lehet ilyet, mert minden mindenre épül, nem tudsz elöbb tárgyat felvenni, stb.
De egyébként semmi probléma nem lenne belöle.
Itt nem arról van szó, hogy úgy tudom felvenni, hanem különböző okok miatt így alakult, bonyolult, nem magyarázkodom. De a lényeg akkor, hogy ha megvan előbb minden, akkor be tudom fejezni az egyetemet mondjuk hivatalosan ötödik félévesen vagy negyedik félévesen is a hatodik félév helyett, igaz?
És köszi a válaszokat!
Rendben, köszi szépen mindenkitől.
És ez mindenféle egyéb papírmunka nélkül lehetséges? Tehát a Neptun hagyni fogja, hogy jelentekezzem a záróvizsgára?
Egyeseknek milyen egyszerű az élete...
Én meg most azt tervezem, hogy milyen tárgyam lesz 2 félév múlva.
Mivel a MINTATANTERV neked x féléves, ezért, ideális esetben x félév alatt végzed el a szakodat. Ez azt jelenti hogy adnak neked egy teljesíthető ütemtervet. Ahogy felvehetted 2. félévben a 6. féléves tárgyat, úgy a 6.-ban felveheted a 2. féléveset. Te osztod az idődet. A Neptun ilyenbe nem köt bele. Szerintem... Hiszen az előfeltétel megvan.
Ha mégis valami gond lenne, írj a tanulmányi osztálynak egy e-mailt.
Egyébként megkérdezhetem, hogy ez milyen szak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!