Minden egyetemen ez megy, hogy "csesszünk csak ki a hallgatókkal, nehogy nekik jó legyen"?
Bátyám mesélte hogy náluk fősulin volt egy tanár akit máshonnan küldtek el, mert fogadott valakivel egy rekesz sörben, hogy az egész évfolyamot megbuktatja. És nyert...
Mondjuk nálunk pl a szakon van nem egy tárgy ahol a vizsgákon a bukási arány 75-80%. Az egyik vizsgán a vizsgaidőszak vége felé mondja a tanár, hogy már 20-an átmentek a 100+ból, tehát lehet teljesíteni. És a vicc hogy mondja hogy utána, hogy még mindig jobb az arány mint egy másik tárgyon.
Nekem ez a tárgy 2-3 hetemet elvitte és nehezen, de meglett a kettes.
Természetesen minden egyetemen vannak ilyen fétises tanárok, de ők szvsz az oktatók kis hányadát teszik ki. Nem véletlen, hogy (legalábbis az ELTE-n így megy) minden vizsgaidőszakban kitöltetnek egy tesztet a hallgatókkal, ahol az őket oktató tanárokat lehet véleményezni (ez persze önkéntes és anonim), aminek a tanárok között is nagy jelentősége van, az összes tanárom elmondta az utolsó gyakorlataimon és előadásaimon, hogy töltsük ki, mert szükségük van a visszajelzésekre. Ez persze arra is jó, hogy akire sok panasz van, azt egy kicsit megnevelik, más különben nézhet másik munka után.
Tudom, hogy nehéz, de ne keseredj el, a legközelebbi alkalommal majd kijavítod, de próbáld meg olyan időpontra felvenni a vizsgát, amikor nem ő vizsgáztat, ha pedig erre nincs mód, akkor sajnos minden igyekezet kevés lesz; esetleg lehet jelezni a HÖK-nek vagy a dékánnak, hogy ilyen a hozzáállása a dolgokhoz, csak nehogy a későbbiekben visszaüssön, mindenesetre ehhez többen kell, hogy legyetek.
Rengeteg kreténséget tapasztaltam én is. Például egyik tanár nem is titkolta hogy megíratta a ZH-kat majd teljesen véletlenszerűen osztályozta le mindet 1 és 5 között. Egyik pedáns tanulónak épp elégtelen is lett emiatt.
Továbbá teljesen értéktelen és az életben nem hasznosítható tudással gyötörték a hallgatókat. Aztán aki a diploma után mégis sikerre vitte persze vállalkozóként, attól meg majdnem szétrobbantak a tanárok az irigységtől. Az is felháborít hogy ma már fizethetnek is a hallgatók ezért a teljesen selejt oktatásért. A tankörünkből mindenki azt mondta hogy a kapott tudás teljesen értéktelen és hasznavehetetlen az életben. Mindannyian magunk szereztük a diploma után a szükséges tudást magánúton amivel vihettük valamire. Aki nem ezt tette, nem viccelek de abból csomagmegőrzőbe lett alkalmazott, tehát aki átveszi és kiadja egy állomáson a csomagokat.
Nem a tanárokat kell hibáztatni. Követelmények vannak és kész. Aki azokat nem tudja teljesíteni, annak nem kell egyetemre járni. Fals és nevetséges a mostani nézet, miszerint minden idiótát átnyomogatnak az érettségin, aztán meg beiratják egyetemre.
Nem kell mindenkinek diplomát adni, így is dunát lehet velük rekeszteni (különösen a humán szakosokkal).
Ekkora őrültség még soha nem volt a világon, mint manapság.
"A tanárok egy része olyan dolgokat kérdez, ami nem követelmény"
Na aztán? Hozzá kell szokni. Mi értelme annak, hogy ugyanazt kérdezik vissza, ami le van írva egy adott segédanyagba.
Mindenki ötöst kapna. Valahogy szelektálni is kell!
Nem kell itt mindenkinek diplomásnak lenni, baromság ez a diplomaőrület ami most van...
Le lehet pontozni, én is egyetemista vagyok, mérnökin, ott is ez megy.
Mindenki nem kaphat ötöst... Ezt kell szeretni, örüljön az ember, hogy van lehetősége tanulni, és ne a kifogásokat keresse, hanem becsülje meg a jelent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!