Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minden egyetemen ez megy,...

Minden egyetemen ez megy, hogy "csesszünk csak ki a hallgatókkal, nehogy nekik jó legyen"?

Figyelt kérdés
Írtam egy vizsgát a múlt héten, amire RENGETEGET készültem. Erre elégtelen a vizsgám. Elmesélem hogyan nézett ki a dolgozat: 13 kérdésből 11 a lényeget kérdezi, ezeket javarészt tudtam, a maradék 2 kérdés meg a könyvben lévő apróbetűs rizsaszövegnek a szavankénti visszakérése, ami 20+10 pontot ért. Ha ezeket nem tudtad már kicsúszol a 60%-ból. Jöhettek azzal hogy akkor nem tanultam eléggé, de halál biztos vagyok benne hogy ti sem tanultátok volna meg( bukott is majdnem mindenki aki vizsgázott). Aztán van olyan tanár is aki előszeretettel hangoztatja hogy ő akkor lesz boldog ha minél többen buknak meg!!! Hát szép mondhatni...
2016. máj. 29. 00:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

Elég szar egyetemre járhatsz, ha ilyen a felfogásod.

A te diplomád annyit is fog érni, agy is kell hozzá haver. Az hogy olyat kérdez ami nem tananyag, fogalmad sincs mit jelent ahogy látom. Kb. úgy kell elképzelni, hogy magyaráz a tanár a cpu-ról, kinéz az ablakon hogy de szépen süt a nap. Aztán meg kérdez a vizsgában a foton tulajdonságairól, mert ugye órán szó volt róla. Nem tudom hányadéves vagy, milyen egyetemen, de neked bölcsésznek kellene elmenned ezzel a felfogással. Btw évfolyam egyik legjobbja voltam, 5-ösre vágtam az anyagot de vizsgán kemény 0%-ot értem el mert nem tananyagot kérdezett. Akitől azt kérdezett, az átment.

2016. máj. 29. 13:37
 12/18 anonim ***** válasza:
9%

Mondom, ezt kell szeretni. Attól hogy itt háborogsz, még nem fog változni semmi.

Amúgy meg hol van olyan, ahol azt kérdezik amit tanítottak... nevetséges. Sehol sem azt kérdezik!

Ha elmész dolgozni, ott se azt fogják kérdezni, amit megtanultál vizsgára, hanem azt fogják elvárni, hogy a tanultak alapján felvetődő problémákat tudj logikusan, gondolkodva megoldani.

Értem én hogy kb. megtanítják hogyan kell határértéket számolni, és vizsgán meg persze hogy egy Bernoulli-diffegyenletet kell megoldani (hogy éreztessem a különbséget) de ezen akkor sem fogsz tudni változtatni, és nem is kell.

Így van jól, és rendjén. Nem kell mindenkinek diplomát adni!

Nekem is volt vizsgám, ahol jól megb(a)sztak, mert kb. azon a vizsgán 98% -ban csak karó lett, de utána rájött az ember hogy nem elég másfél hét rá, hanem legalább 3 hét kell, beleáldozva a karácsonyi ünnepeket, stb. és akkor január közepe felé meg csakmeggörbül... Így is lett, az évfolyamnak már csak a 70% bukott vizsgaidőszak végéig. Kereszt persze luxus, ők mehetnek következő félévben, vagy aki nem bírja, kiiratkozik.

De akkor sem kell diplomát kapnia mindenkinek!

Értelmetlen, és csökkenti a szakma presztizsét is. Arról meg nem is beszélve, hogy mindenféle egyetemen a sok diplomás a munkaerőpiacon lenyomja a béreket a francba. Nevetséges!

2016. máj. 29. 14:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Még mindig nem fogod fel, te arról beszélsz hogy matekban pl. belekérdeznek mindenbe. Az hogy olyat kérdeznek aminek köze nincs a tanultakhoz, két különböző dolog.

Ha matekot tanulsz és biológiát kérdeznek, kövi vizsgán meg kémiát, tanulhatsz 1 évet is rá, nem fogsz átmenni. Mert ha egyszer nem a követelményt kérdeznek. Nem olyan mint a matek, hogy rá tudsz következtetni. Egy példa, xilinx-ben tanultunk összekötögetni ledeket meg stb.-t, hogy villogjon. Tehát vezetékekkel szórakoztunk. Jött a vizsga, hogy assembly-ben programozzuk le a memóriába a fibonacci számokat. Életünkben nem programoztunk assembly-ben, főleg nem egyből cpu-ba. És ott vizsgán elvárta a tanár, hogy megcsináld, mert a xilinx-ben mint kiderült, lehet programozni assembly-ben (meg még egyéb szépséges feladatok amiket életemben nem csináltam). Mégis mi köze van ennek a vezeték kötögetésekhez, amit fél éven át vettünk? Én az 1 órás vizsga fél óráját azzal töltöttem, hogy kerestem egyáltalán hol lehet abban a retek programban kódot írni. Aztán nem találtam meg és elmentem.

És ki beszélt itt az egyetemen szerzett tudás felhasználásáról a munkahelyen? Mindenki tudja hogy a magyar oktatás sehol nincs és munkahelyen lefossák mit tanult az ember. Még a tanárok se titkolják ezt.

2016. máj. 29. 14:20
 14/18 anonim ***** válasza:
19%

"Még mindig nem fogod fel, te arról beszélsz hogy matekban pl. belekérdeznek mindenbe. Az hogy olyat kérdeznek aminek köze nincs a tanultakhoz, két különböző dolog."

Mert aki határértéket tanul, annak van köze a diffegyenlethez szerinted?

2016. máj. 29. 14:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem kérdezhet olyat ami nincs az anyagban, vagy amit nem tanított meg, nem adott le.

Az ilyen tanár nem tud tanítani. Csak a slideokat vetíti ki a falra az felolvass, ami elég gyenge teljesítmény. Az a baj, hogy az oktatásban nincs minőségbiztosítás. Egy oktatót senki nem von felelősségre, ha nem tanít, vagy ha nem fejlődik a tanításban. Ez a baj. Azzal, hogy másokat próbálsz magad alá döngölni, hülye szövegeddel, azzal te még nem fogsz kiemelkedni. A diplomát becsületesen kell adni, és ok nélkül ebből nem szabad senkit kizárni. Ha te jobb vagy másoknál, mit félsz a sok diplomástól? Amiket írsz az nagy ostobaság. (Előző hozzászólónak ment.)

2016. máj. 29. 15:05
 16/18 anonim ***** válasza:

Az még hagyján, ha szőrszálhasogatnak a tanárok, de a tapasztalatom szerint ezt mindig olyan tárgyaknál csinálják, amiknek semmi gyakorlati haszna nincs és ezt mindenki tudja. Szerintem azért szívatnak így, hogy azért mégiscsak vegyük valamilyen szinten komolyan.

Az meg a tömör gyönyör tud lenni, ha még egy normális könyv, vagy akármilyen írott anyag sincs a tárgyhoz és még a tanár is inkompetens.

2016. máj. 29. 16:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Olyan furcsa ilyen sztorikat olvasni.

Elég nehéz szakra jártam, a bukási arány is elég magas, de őszintén szólva engem sosem ért olyan nagy igazságtalanság. Ha rendesen megtanultam az anyagot, akkor jó jegyet kaptam. Nem igazán tudom eldönteni, hogy csak én voltam ennyire szerencsés (meg mondjuk a barátnőim és csoporttársaim is, akiknek azért meglehetősen hasonló tapasztalataik vannak), vagy mások ferdítik el a dolgokat egy kicsit?

2016. máj. 29. 16:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Hatalmas igazságtalansággal, meg találomra javított vizsgákkal én sem találkoztam, de egyébként van ilyen, hogy fölösleges szivatásokkal kergetik az őrületbe az embert. Évközi zh-k, beadandók, beugrók, vizsga, ha jobb jegyet akarsz mint x, akkor meg még egy utolsó szóbeli is... Az ilyenekre mit mondjon az ember, pláne ha totál fölösleges tárgynál van ez? :D
2016. máj. 29. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!