Egyetemi tartozást elengedik valahogy? Esetleg kérelem útjan?
Nagy tartozásom vanaz egyetem felé,kb 35 000 Ft.Ez kreditbüntetésből és vizsgán való távolmaradásért gyűlt össze.
A tavalyi félév végén tudtuk meg,hogy elég súlyos betegség lépett fel az egyik közeli családtagomnál.Kicsit sem tudtam koncentrálni az egyetemre igy nem tudtam teljesiteni a tárgyakat.Anyagilag igy sem állunk jól de emiatt a betegség miatt a diákmunka mellett még egy munkahelyet kellett szereznem,hogy tudjam támogatni a családomat.Emiatt volt az,hogy pár vizsgán nem tudtam megjelenni.Sokszor éjszakás voltam és nem volt már erőm bemenni...ugyanakkor akartam a vizsgákal is haladni de nem sikerült
:(
Az őszi félévet már passzívként kezdtem,tudtam hogy nem birnám a munkát és az otthoni dolgokat az egyetem mellett.
A tartozást január 31.-ig kell rendezni ,ha nem akkor megszüntetik a hallgatói jogviszonyomat.Amit nem akarok mert szeretném befejezni az egyetemet.
Viszont anyagilag nem engedhetjük meg ezt a kiadást magunknak/magamnak.Télre még egy bakancsot sem vettem magamnak,a nyári cipömben járok most is...ha ciki ha nem ez van.
Lehetséges hogy elengedjék a tartozást?
Dékáni kérelem?Vagy bármi más?
A TO használhatatlan..
Debreceni egyetemről van szó.
Köszönöm
A dékánt keresd meg írj kérelmet, vagy kérj részletfizetési lehetőséget.
Esetleg kölcsönkérni nem tudsz, mondjuk rokontól és neki törleszteni?
Előző, hogy jött ki, hogy a kreditekért max 20 ezret kell fizetni?
Van még egy lehetőség a diákhitel, bár jan 31-ig nem vakószínű, hogy kiutalják, de próbáld meg, addig kölcsön valakitől. Aztán rendkívüli szoc segély a HK-tól kérelem alapján a család tag betegségére és a te ápolásban való közreműködésében és az alacsony jövedelem miatt. Aztán rendszeres szociális ösztöndíj, amit most lehet pályázni az egyetemeken általában.
A DE-n szabályozva van, hogy mennyi a maximum kreditbünti. Ha jól tudom 18ezer ft. Kreditenként 1500ft, de ha az összeg meghaladja a 18-at akkor is csak annyit kell kifizetni.
Vizsgáról való elmaradás 4000ft.
Köszönöm mindenkinek.
A kölcsön sajnos nem lehetséges :(
Megpróbálom a dékánnál.Írok egy kérvényt neki és reménykedem.
Ha nem sikerül akkor már nem tudok mit tenni.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Szép napot.
Nem tudom érdekel-e valakit de azért leírom.
Írtam a dékánnak egy kérvényt és engedélyezte a halasztást.Azt írta,hogy május 1-ig. kitolja a határidőt,így a 3 hónap alatt lesz lehetőségem apránként kifizetni :)
Nagyon megkönnyebültem..köszönöm mindenkinek.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!