Kedves felvételizők! Van esélyem?
Tegnap írtuk meg az újdonsült központi felvételit. Azt hiszem nem kell mondanom, hogy erre készültem már évek óta. Nagyon sokat gyúrtam rá, mivel van egy álom iskolám, ahova be szeretnék kerülni. 8. osztályos vagyok, egy vidéki általános iskolából szerettem volna Pestre, a Fazekasba bejutni. Minden álmom ez volt, semmit sem akartam ennél jobban. A magyarok szerintem jól sikerült, a matekot úgy elszúrtam, mint annak a rendje. Alapvetően jó vagyok Matekból, a próba felvételi lapjaim 45-49 pontosak lettek. Ott viszont teljesen leblokkoltam. Olyan alapvető dolgokat elrontottam... Nagyon haragszom magamra, tegnap óta folyton marcangolom magamat. Nem tudom, hogy van-e esélyem, de én már más erővel temetem a dolgot.... Egyébként a természettudományi tagozatra szerettem volna járni. Nagyon remélem, hogy sikerült összehoznom legalább 35 pontot a matekban. Őszintén nem tudom mi történt velem. A Fazekasban írtam a felvételit, és ott volt egy fiú (aki nem mellesleg a Fazekas általános iskolájába jár) aki azt mondta, hogy örül ha lesz a matekban 15 pontja. Azért is haragszom magamra, mert nem volt nehéz. Úgy akartam kijönni a teremből, hogy "na, ezt megcsináltam. Teljesítettem azt, amit elvártam magamtól". Ehelyett úgy jöttem ki, hogy "Elcsesztem." Nagyon nem így szerettem volna megírni. Vissza szeretném tekerni az időt, hogy jobban sikerüljön. Mindenki csalódott bennem, de mégis én csalódtam a legnagyobbat saját magamban.
Egyébként kitűnő tanuló vagyok, a 7. évvégi bizonyítványom és a 8. félévi bizonyítványom is kitűnő lett. Nem tudom, hogy így van-e arra esély, hogy behívnak szóbelizni. Nagyon aggódom és haragszom magamra.
Van esélyem szerintetek?
Kedves "85%-os"!
A Fazekas termtud. tagozata van az első helyen, a második pedig szintén Fazekas, csak a társadalomtudományi tagozata. A harmadik Apáczai termtud. tagozat. Aztán jönnek a "biztonság kedvéért" iskolák...:) Tényleg ez volt az álmom, amit mindennel jobban szerettem volna. Érzem, hogy a matek tényleg nem sikerült úgy, ahogy kellett volna. Az a 45 perc olyan gyorsan elment, hogy szinte kettőt pislogtam és már be is kellett adni. Csalódtam magamban, hogy így leblokkoltam. Reméltem, hogy az első vizsgahelyzetem nem fullad kudarcba és ha visszaemlékszem majd rá, akkor azt boldogan teszem. De így... Mindenesetre köszönöm a bíztatást, remélem, hogy sikerül majd mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!