Van itt valaki aki az ELTE biológia alapszakára jár, és szívesen mesélne róla?
Szia!
Elsőéves vagyok itt.
Csak akkor gyere ide, ha igazán érdekel a téma, és jó érzéked van hozzá!
Hatalmas előnyt jelent, ha előtte teszel egy emelt szintű biológia érettségit. Kb. az a szint az év eleji kritériumvizsga, ahol min. 70%-ot kell szerezned a teljesítéshez. Ha akkor nem sikerül, a 2. félév végéig van még időd teljesíteni.
Ha meg addig sem tudod teljesíteni, mehetsz a balettba ugrálni. :D
Fontos, hogy a többi természettudományos tárgyból se legyél gyenge (főleg kémiából), mivel ezek szorosan kapcsolódnak a biológiához.
(Kémiából is van kritérium, ez a középszintű érettségihez hasonló nehézségű. Ugyanúgy repülsz, ha 2 féléven belül nem tudod teljesíteni a 70%-ot. Bár néha ezt kicsit lejjebb viszik, de ez nem törvényszerű.)
És ez miért fontos?
Mert például a sejten belüli, biokémiai folyamatok megértése elképzelhetetlen középerős kémia tudás nélkül.
A ponthatár viszonylag alacsony (tavaly 363 volt), de ez ne tévesszen meg.
Nem bekerülni nehéz, hanem elvégezni.
Köszi a választ! :D
A matek mennyire komoly az első félévben?
Jóval 50 pont felett van a kettes ponthatára. Többek között deriválás, mátrixok, integrálás, szélsőérték-megállapítás van benne. Nem használhatsz semmilyen segédeszközt, beleértve a számológépet.
Mindenkinek sikerült, engem leszámítva. Teljesen hülye vagyok. :( Csak egy UV alkalom volt a vizsgaidőszakban. Jövő félévben nem indítják a tárgyat, tehát mehetek jövőre az akkori elsősökkel.
Kritériumtárgyakból bezzeg volt 2-3 is, es a jövő félévben is indítják őket. Sokaknak meg még az sem sikerült, nekem igen - a biosz 90%-os lett, a kémia 74%-os. Rém egyszerű volt mindkettő.
Ha nem tudod teljesíteni, a vele párhuzamosan felvett fizikára sem kaphatsz jegyet (mindkettő kötelező tárgy).
Nagyon nehéz szak, nagyon szorgalmasnak kell lenni. Az nem elég, hogy gimiben mindenből ötös voltál, látni fogod, hogy tényleg rengeteget kell tanulni.
A matek szerintem pont a könnyen teljesíthető tárgyak közé tartozik, ha úgy érzed van érzéked hozzá én emelt szinten venném fel a kreditek miatt. Én a matek 2-t csináltam emelten és nem bántam meg, pedig nem vagyok matekzseni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!