Mire megyek egy Szórakoztató zenész OKJ-s "szakmával"?
Röviden tömören a válasz: Azzal hogy lesz OKJ-s szakmád semmire nem mész, szó szerint, mert soha senkit sehol nem fog érdekelni hogy neked van ilyen papírod. Nincs szükség rá sehol, nem jelent semmit, tehát nem ér semmit az ég világon.
AZ, hogy mi az amit megtanulsz közben, az egy pozitív dolog, tudásra teszel szert, ez tök jó. De ehhez meg mondjuk nem OKJ-s tanfolyamra megy az ember hanem zenesuliba és zenetanárhoz. Ahol nem az a cél hogy levizsgázz és legyen valami papírod, hanem szimpán annyi hogy tanulj, és tudásra tegyél szert. Mert ugye az az egyetlen amire szükséged van.
"De ehhez meg mondjuk nem OKJ-s tanfolyamra megy az ember hanem zenesuliba és zenetanárhoz."
Persze, nem az OKJ-n van a hangsúly, de a kőbányai suliban zenetanráok vannak, és az OKJ-s képzésben belül lehet ingyen tanulni, és így megmarad a tanulói jogviszony, ami egy 18-20 éves kezdő zenésznél nagy előny.
"Ahol nem az a cél hogy levizsgázz és legyen valami papírod, hanem szimpán annyi hogy tanulj, és tudásra tegyél szert."
Ott sem a vizsga a cél, és a tudást meg fogja ott kapni. Emellé zenekari gyakorlatotra is van lehetősége, hasonlóan elhivatott zenészekkel, és profi zenészek felügyeletével.
Nem vagyok Kőbányais, csak azért írom le ezeket, mert én is ebben a rendszerben vagyok, és sokan nem látnak bele. Mint ahogy írtam az első hozzászólásomban, nem ez az egyetlen út, a tudást meg lehet az okj-s képzésen kívül is szerezni. Maga a vizsgás rendszer, és az iskolába tömörítés egy szükséges "rossz", de ha ez a módja, hogy olyan tanároktól tanuljon ingyen, akik egyébként egy óráért akár 5-10 ezer forintot is elkérnének, szerintem megéri bevállalni. Ha kiszámolnánk mennyibe kerülne magánúton annyi órára eljárni, igen csak magas tandíj jönne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!