Mit tudok most csinálni?
Arról lenne szó, hogy pszihológus szeretnék lenni és a 8. Évem nem úgy alakult, ahogy én szerettem volna és így masik szakra jelentkeztem. Most amien szakmán vagyok azt nagyon megutáltatták velem és átszeretnék menni egy másik szakmára. 7.ben 3,8 és a 8. Félévim is ugyan ennyi. Van esélyem a pszichológia szakra? Nagyon szeretnék pszichológus lenni, de ez még nem merült fel bennem csak mostanában.
Mivel sok emberen segítettem már és nagyon jól esik, hogy boldogok az emberek. Sokan mondták, hogy miért nem mentem pszichológusnak és most felmerült bennem ez a kérdés.
Mit tudok most csinálni?
#1 Ht vendéglátói iparon
#2 ha betöltöm a 18at és esti tagozotban le érettségizek azzal van még esélyem?
Szia :)
#5-ös kicsit keményen fogalmaz, de igaza van.
Neked le kell érettségizned először, hogy felvételizhess valamelyikre a 6 egyetemből ahol ezt tanítják (SZTE, ELTE, PPKE, KRE, DE, PTE). Célszerű célzottan EMELT szintű érettségit csinálnod akár töriből, magyarból, angolból vagy bioszból.
A pszichón igen magas a ponthatár, eltekintve az ELTÉ-től a többi helyen az államilag előírt (ha jól emlékszem 435) pontszám elég szokott lenni.
Ha fel tudsz készülni az EMELT érettségikre, úgy hogy 80%-nál jobbra írod őket, akkor be tudsz jutni. Ehhez azonban hatalmas szorgalom s kitartás kell. A szak java része gimnáziumból jött, sokan egy évig érettségi után készültek, hogy Emelet érettségiket tegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!