Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Programozó illetve informatiku...

Programozó illetve informatikus szakma. Elmagyaráznátok, hogy ez a 2 szakmán belül mit kell csinálni?

Figyelt kérdés

2016. szept. 17. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az informatika egy eleg tag fogalom. Abba beletartoznaka renszergazdag, programozok, tesztelok meg egy par masik munkakor.

A programozo programot ir, gondolom erre mar rajottel :)

Pl

- weblapokat

- ugyviteli rendszereket

- operacios rendszer

- drivereket

- jatekokat

- telefonos alkalmazasokat

- robot vezerlo szoftvert

- es mindenfele egyeb szoftvert

2016. szept. 17. 18:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezzel most nagyon sokat segítettél a tovább tanulásombab!:) köszönöm!:)
2016. szept. 17. 18:18
 3/12 A kérdező kommentje:
Tanulásomban*
2016. szept. 17. 18:18
 4/12 anonim ***** válasza:

nagyon hasonlókat..

a mérnök infós annyival több, hogy nemcsak programozáshoz ért, hanem komplex rendszerek tervezéséhez, üzemeltetéséhez, és közelebb áll a mérnökibb szemlélethez...

2016. szept. 18. 07:10
 5/12 anonim válasza:

Kedves kérdező! A kérdésed, valamint az első válaszolónak adott válaszod alapján azt javaslom, hogy felejtsd el, és más egyebet tanulj, ez nem neked való! Valami mást, amihez halvány fogalmad van legalább. Én 18 éve informatikus vagyok, pontosabban rendszergazda és programozó, no meg weboldal készítő hobbyból.

No de hogy válaszoljak a kérdésedre is: az informatikus az szerintem egy gyüjtőnév, ami magában foglalja a programozókat, elemzőket, tesztelőket, rendszergazdákat, és még számtalan ágát az informatikának! Mint ahogyan az irodalom magában foglalja a prózát, a lírát, a drámát ...

A programozó programokat ír, ezek leggyakrabban weboldalok (vagy azok elemei - ne keverjük egy Joomla, Wordpress stb. felhasználóval, mert azzal is lehet weboldalt készíteni, de az már nem programozás), mobil alkalmazások, adatbáziskezelő rendszerek. Oprendszereket és drivereket is programozók készítik, de ahhoz eléggé profinak kell lenni, és a hardvert tökéletesen ismerni, és itt most nem arra gondolok, hogy a RAM -ot a HDD -től meg tudd különböztetni.

2016. szept. 22. 07:48
 6/12 waltari válasza:
2016. szept. 22. 08:16
 7/12 anonim válasza:

Az én iskolában így volt feltüntetve a képzés célja:

Hardvert üzemeltet, szoftvert telepít

Irodai programcsomagot egyedi és integrált módon használ

Adatmentést végez, informatikai biztonsági eszközöket használ

Üzemelteti a számítógépes jelfeldolgozás szoftver és hardver eszközeit

LAN és WAN hálózatokat használ, helyi hálózatot épít ki

Meghatározza a szükséges hardver-szoftver eszközöket

Hálózatokat felügyel, távfelügyel, menedzsel

Alapvető adatfeldolgozási algoritmusokat használ

Számítógép programot készít, adatbázisokat kezel

WEB-lapok tartalmának szerkesztését, karbantartását végzi

Számítógépes tervezői környezetet használ

Használja az on-line adatbázisrendszereket

Informatikai angol nyelvű szakmai szöveget megért

Irányítja az információs beruházást

Projektet tervez és értékel

Szinte mindenről tanulunk, aztán kinek melyik tetszik jobban, arra szakosodik később.

[link]

2016. szept. 22. 16:04
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Kérdező!

Különválasztanám én is a rendszergazdát és a programozót. Az előző válaszadók eléggé alaposan válaszoltak, ezért csak annyit írnék, hogy ne higyj az 5# válaszadónak. Ebbe bármikor bele lehet szeretni, és szívvel-lélekkel megtanulni és csinálni. 18 év elég hosszú idő ahhoz, hogy az ember elfelejtse, ő is kezdte valahol. Elnézést kérek az 5.-től, ha ezzel megbántottam. Ha viszont csak a pénz része vonz, akkor tényleg nem érdemes belevágni, de nekem nem ez jött le a válaszodból.

2016. okt. 4. 07:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Már egy kis idő eltelt azóta mióta kiírtam ezt a kérdést. Kedves 5-ös! Szerintem egy egyszerű kérdést tettem fel. Szeretem ezt csinálni csak tisztában szerettem volna lenni azzal,hogy valóban mik a fontos dolgok a 2 kicsit különböző szakmában. Kedves utolsó!Nem, nem a pénz rèmésze hajt csak szimplán érdekel ez a szak. Köszi a biztatást. Tegnap írtam felvételit és 1. Helyen egy informatikus szakot jelöltem meg!:)
2017. jan. 22. 08:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Rèsze*
2017. jan. 22. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!