Programozó illetve informatikus szakma. Elmagyaráznátok, hogy ez a 2 szakmán belül mit kell csinálni?
Az informatika egy eleg tag fogalom. Abba beletartoznaka renszergazdag, programozok, tesztelok meg egy par masik munkakor.
A programozo programot ir, gondolom erre mar rajottel :)
Pl
- weblapokat
- ugyviteli rendszereket
- operacios rendszer
- drivereket
- jatekokat
- telefonos alkalmazasokat
- robot vezerlo szoftvert
- es mindenfele egyeb szoftvert
nagyon hasonlókat..
a mérnök infós annyival több, hogy nemcsak programozáshoz ért, hanem komplex rendszerek tervezéséhez, üzemeltetéséhez, és közelebb áll a mérnökibb szemlélethez...
Kedves kérdező! A kérdésed, valamint az első válaszolónak adott válaszod alapján azt javaslom, hogy felejtsd el, és más egyebet tanulj, ez nem neked való! Valami mást, amihez halvány fogalmad van legalább. Én 18 éve informatikus vagyok, pontosabban rendszergazda és programozó, no meg weboldal készítő hobbyból.
No de hogy válaszoljak a kérdésedre is: az informatikus az szerintem egy gyüjtőnév, ami magában foglalja a programozókat, elemzőket, tesztelőket, rendszergazdákat, és még számtalan ágát az informatikának! Mint ahogyan az irodalom magában foglalja a prózát, a lírát, a drámát ...
A programozó programokat ír, ezek leggyakrabban weboldalok (vagy azok elemei - ne keverjük egy Joomla, Wordpress stb. felhasználóval, mert azzal is lehet weboldalt készíteni, de az már nem programozás), mobil alkalmazások, adatbáziskezelő rendszerek. Oprendszereket és drivereket is programozók készítik, de ahhoz eléggé profinak kell lenni, és a hardvert tökéletesen ismerni, és itt most nem arra gondolok, hogy a RAM -ot a HDD -től meg tudd különböztetni.
Az én iskolában így volt feltüntetve a képzés célja:
Hardvert üzemeltet, szoftvert telepít
Irodai programcsomagot egyedi és integrált módon használ
Adatmentést végez, informatikai biztonsági eszközöket használ
Üzemelteti a számítógépes jelfeldolgozás szoftver és hardver eszközeit
LAN és WAN hálózatokat használ, helyi hálózatot épít ki
Meghatározza a szükséges hardver-szoftver eszközöket
Hálózatokat felügyel, távfelügyel, menedzsel
Alapvető adatfeldolgozási algoritmusokat használ
Számítógép programot készít, adatbázisokat kezel
WEB-lapok tartalmának szerkesztését, karbantartását végzi
Számítógépes tervezői környezetet használ
Használja az on-line adatbázisrendszereket
Informatikai angol nyelvű szakmai szöveget megért
Irányítja az információs beruházást
Projektet tervez és értékel
Szinte mindenről tanulunk, aztán kinek melyik tetszik jobban, arra szakosodik később.
Kedves Kérdező!
Különválasztanám én is a rendszergazdát és a programozót. Az előző válaszadók eléggé alaposan válaszoltak, ezért csak annyit írnék, hogy ne higyj az 5# válaszadónak. Ebbe bármikor bele lehet szeretni, és szívvel-lélekkel megtanulni és csinálni. 18 év elég hosszú idő ahhoz, hogy az ember elfelejtse, ő is kezdte valahol. Elnézést kérek az 5.-től, ha ezzel megbántottam. Ha viszont csak a pénz része vonz, akkor tényleg nem érdemes belevágni, de nekem nem ez jött le a válaszodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!