Emelt szintű angol érettségi vagy felsőfokú nyelvvizsga?
Sziasztok!
Melyiknek a sikeres teljesítése nehezebb a fent említettek közül?
Hivatalosan az emelt szintű angol érettségi B2 azaz középfok szintjén van.
Nekem van pár felkészítő könyvem középfokú angol nyelvvizsgára és van emelt angol érettségire is.
Az emelt angol érettségit mégis jóval nehezebbnek találom mint a középfokot.
Ezért merült fel bennem a felsőfokú nyelvvizsga gondolata.
Nyilván hasznosítás szempontjából a felsőfok jobb mint az emelt érettségi, mert azt a 40 plusz pontot minden szakon elfogadják (most fogok érettségizni), illetve később munkahely keresés során sokkal jobban mutat az önéletrajzban az, hogy "komplex C1 szintű, xy típusú nyelvvizsgát tettem". Mint az, hogy "x évvel ezelőtt emelt szintű érettségit tettem angol nyelvből".
Azért a nyelvvizsga mégiscsak egy külön bizonyítvány, egyszóval jobban is mutat.
De mégis melyik a nehezebb.
Logikusan a nyevvizsgára gondolok, de mégis mennyivel nehezebb?
18/f
Nekem csak a C1 nyelvvizsga van meg, az érettségi csak idén lesz, de pár ismerősöm csinálta már mindkettőt és szerintük is egyértelműen nyelvvizsga a nehezebb. De teljesíthető az is, nem olyan vészes.
"Azt meg jó lenne tudni h az emelt érettségiért kapott nyelvvizsgát beleszámolják-e a + pontokba."
Ha ugyanabból a nyelvből van nyelvvizsgád és emelt érettségid, akkor csak az emeltért járó pluszpontot kapod meg. Ha van egy angol C1-ed meg egy angol emelt érettségi akkor a nyelvvizsgáért nem kapod meg a +40-et, az érettségiért a +50-et viszont igen.
Az emelt érettségiért kapott nyevvizsgát nem számítják bele, tudtommal. Nyelvből max 50 pluszpont szerezhető, tehát az emelt ezt ki is maxolja. Ha nincs emelt de van középfokú az plusz 28, ha van egy felsőfokú az plusz 40. De ha pl van 3 középfokú az is csak 40 pluszpont.
Tehát nyelvvizsgával a csúcs az 40 pont, emeltel 50.
#2.
Amennyiben így erős középfokú tudásról feltudnék készülni a felsőfokú nyelvvizsgára, inkább azt választanám. Ugyan "csak" 40 pluszpont, de azt kérdés nélkül bármelyik szakon elfogadják.
Kérdés, hogy mennyire nehéz középfokú tudást feltornázni felsőfokúra.
Az emelt szintű angol nem olyan nagy ügy, nekem ismeretlen tanárok is nagyon jószívűen osztályoztak.
A C1 nyelvvizsga valamivel nehezebb, mint az emelt érettségi, de nem sokkal. Tudom, ez most nem egy nagyon bőséggel megfogalmazott vélemény, ezek csak az én tapasztalataim.
De B2-t nem érdemes lerakni, ha van emelt érettségi. Legalább ingyen van + felvételinél is plusz 50 pont, nem csak 28 (vagy mennyi). Én azt javaslom, ha nyelvvizsgát szeretnél, inkább C1, vagy ha középfokút, akkor érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!