Az érettségi tantárgyakon kívűl a mást nem kell tanulnom?
Úgy tudom, hogy csak magyarból (irodalom+nyelvtan), történelemből, matekből, egy nyelvből, illetve egy természettudományos tantárgyból nézik az évvégit (utolsó kettőt). Mivel nekem a választottam természettudományos, így csak az érettségi tárgyaimat nézik.
A következő kérdésem, hogy felesleges három emeltet tennem? Eddig nem néztem nagyon utána... Ha jól értettem, csak 100 többletpont vihető, egy emeltért pedig 50 jár.
Felesleges! - hiszen a tanultakat úgyis rövid időn belül elfeleded!
A felejtés: butulás, ugyanarra szintre jutsz, mint amit nem tudtál...
Amúgy érdemes lehet minden mást tanulni, mint amivel foglalkozni szeretnél.
Gondolj bele, hogy egész életedben kb annyit fogsz tudni kémiából, biológiából, zenetörténetbõl, filozófiából meg milyen tárgyaid vannak, amiket most megtanulsz. Késõbb sem lehetõséged, sem idõd, sem igazán elszántságod nem lesz újra tanulni.
Az meg, amit most tanulnál matekból, fizikából meg infoból, az teljesen felesleges lesz késõbb, adott egyetemen úgy sem fogsz tudni továbbmenni hogy ha nem tudod a mostani anyagagot sokkal jobban annál, mint amire most fel tudnád szívni magad.
(Meg, a mûszaki egyetemekre nagyon alacsony a ponthatár mondjuk orvos/jog/közgazdász szakokhoz képest, hogy nagyon szükséges legyen pontokat gyûjtögetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!