Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért éri meg elvégezni egy...

Miért éri meg elvégezni egy orvosi egyetemet?

Figyelt kérdés

Igazából szubjektív véleményekre lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban, motiváció céljából :). Amit leggyakrabban hallani lehet azok ugyebár a következők: embereken lehet segíteni, emberek életét lehet megmenteni, ez egy nagyon szép/legszebb/ szakma , vannak akik már ovis koruk óta ezt akarják csinálni stb. Ezeken kívül mi az ami motiváció lehet, miben jelenthet előny, ha valaki végigcsinálja?

Normális válaszokat szeretnék, mivel egyéni véleményekre vagyok kíváncsi, senkit nem pontozok le, de azok, akiknek nincs közük a szakhoz/témához semmilyen módon csak nagyon nem tudnak mit kezdeni magukkal inkább menjenek át egy következő kérdésre. ;)

2017. jan. 7. 19:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

Mi motiválhat?

- piacképes munkahely, biztos fizetéssel

- tárgy(ak) iránti érdeklődés

- segítő szándék

- emberközeli munkahely

- hivatás, társadalmi státusz

- jó fizetés (magánklinikán, külföldön)

- csinos ápolónők :)

2017. jan. 8. 00:34
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
Egyébként ja, én is tudom, hogy szívás, hogy tényleg ezért akarom ezt csinálni, de a kérdésre válaszoltam, szóval nem volt kedves dolog lepontozni. :/
2017. jan. 8. 01:09
 13/14 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, nyugodtan jöhet még

(nem tudom ki pontozgat lefele, de én nem az biztos)

2017. jan. 8. 01:16
 14/14 anonim ***** válasza:
93%
19 évesen találtam ki ,hogy orvos akarok lenni. Évekig tartott mire bejutottam,de most itt vagyok - megcsináltam - megérte. Nem csinálnék semmi mást akkor sem ha a fejemhez szorítanának egy pisztolyt akkor sem. Szeretnék valami jót tenni, az emberek életminőségén javítani , valami "jó" dolgot tenni ebben az életben,nem pedig csak tengődni . Egyszer hallottam egy idézetet ami nagyon belém vésődött : "Ha nem olyasvalamit csinálsz ,amivel mások életét teszed jobbá ,csak az idődet pocsékolod". Ezzel maximálisan egyetértek. Szörnyű nehéz volt erre a pontra eljutnom , iszonyat hosszú és kínkeserves volt az út,de újra megtenném ha muszáj lenne. Ez volt a filozófiám : "vagy bejutok vagy meghalok, ennyi" . Most pedig " vagy elvégzem vagy meghalok, ennyi" . Innen én nem fogok kibukni,inkább halok meg mint hogy kibukjak. Lehet őrültnek néznek emiatt ,de nem érdekel. Porszemek vagyunk úgy is. 100-200 év múlva senki sem fog emlékezni ránk,de ha teszünk valami jót is ,csak gondolj be ha 1 ember életét megmented,akkor hány generációnyi embernek adsz esélyt az életre. Az érzés mikor valami jót tehetsz felbecsülhetetlen.
2017. jan. 9. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!