Az ELTE ÁJK-ra kötelező emelt érettségit tenni a megadott 3 tárgyból legalább 2-ből?
Azért kérdezem, mert a felvi.hu-n ha
nincs meg - a szak követelményeinek nem felel meg
meg van - többletpontként számít
Azért tartom furcsának, mert ha minden igaz ugyanazt a tárgyat nem lehet két helyen felhasználni.
Pl.: a töri érettségim eleve beleszámít a pontokba, de még többlet pontként is jelen van; ez szerintem így már nem szabályos, bár mindenképpen előnyös.
pedig fel lehet,
orvosin pl ezért nincs értelme a pluszpontoknak mivel a kötelező két emelt érettségi után mindenki megkapja a 100 pluszpontot
plusz nálunk is a 200 pont a felvételi tárgyakból jön(tehát a két emelt érettségiből)
ezen kívül az egyik emelt érettségi még beleszámít az 5 tárgy átlagába
tehát van ilyen, nem fiszem hogy 3 emelt kellene
Köszönöm a választ.
Ha megkérdezhetem te melyik számítási módszert ajánlod az év végi tárgyasat vagy a duplázást?
Még 11.-es vagyok, szóval még semmi nem dőlt el.
azt hogy melyik lesz a jobb majd a gép dönti el miután beírtál mindent
én a pontduplázásra hajtottam, mert a két felvételi tárgyamat szerettem, és jó is voltam belőlük, biztos tudásom volt az anyagból(végül ugyan tényleg jobb lett a duplázás de nem volt nagy különbség)
ahogy látom nálatok jóval magasabbak a ponthatárok, így szerintem azokból a tárgyakból amiknek a jegyét továbbviszed érdemes próbálni az 5-öst+ gondolom ezek legalább részben a érettségi tárgyaid is
a duplázást akkor ajánlom ha 95+ ra nagy eséllyel meg tudod csinálni a felvételi tárgyaidat ami necces lehet, de te tudod h reális-e(én pl pont így voltam, ezért nem foglalkoztam a többivel) és/vagy eddig nem voltak valami jók a többi év végi jegyeid
tehát összességében azt tanácsolom h először inkább mindennel próbálj meg foglalkozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!