Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg nem kell fizetni, ha...

Tényleg nem kell fizetni, ha 1 éven belül újrakezdek?

Figyelt kérdés
Szeptemberben felvettek az ELTE-BTK egyik szakjára, viszont rájöttem, hogy nem vagyok odavaló, nekem ez lassú ami itt megy... Viszont a jogviszonyomat addig nem szeretném megszüntetni , amíg nem találok munkát. Szóval ha csak a 2.félévben mondom fel a hallgatói jogviszonyomat, és szeptemberben újrakezdek egy másik szakot az ELTE-n akkor tényleg nem kell visszafizetnem a tandíjat?

2017. jan. 3. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell. Tudom, mert nekem sem kellett.
2017. jan. 3. 18:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! És ezt mondjuk akkor jeleznem is kell valahol vagy bármi? Ment a zöld! :)
2017. jan. 3. 20:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Tanulmányi osztályon kiiratkozol, felvi.hu-n felvételizel. Semmi más dolgod nincs.
2017. jan. 3. 20:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a legjobb, ha a tavaszi félévre passzívra mész és akkor mehetsz diákmunkára is. Tehát ez a jogviszony meg a dolgozás, akár főállásban is nem függ össze. Menj passzívra a második félévben, felvételizz és szeptemberben iratkozz be az új helyre és ráérsz beiratkozás előtt kiiratkozni 1-2 nappal, ha nem erre az egyetemre mész megint. Ha a mostani egyetemre mész ki se kell iratkoznod, de viszont újra be kell iratkoznod az új felvételi alapján szeptemberben. Azt dolgozz szeptemberig. Nem kell visszafizess erre semmit, akkor se ha a másikat nem kezded el. (Passzívra akkor menjél, ha nem akarod tovább használni az államis féléveidet és a továbbiakban felveendő tárgyaidat nem tudod beszámíttatni a másik helyen. )
2017. jan. 3. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!