Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha körülbelül 48 ponttal...

Ha körülbelül 48 ponttal többet érek el a felvételi ponthatárnál mennyire nagy esélyem van bekerülni a BME-re?

Figyelt kérdés
Úgy számoltam(amit elvárok magamtól),hogy 418 pontot szerzek kb az érettségikkel és a ponthatár az előző éven 370 volt. Így már számolhatok vele hogy felvesznek az egyetemre nem ?

2017. jan. 2. 00:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
70%
Statisztikailag sokan nem végzik el = vegyük el egy végzős kedvét attól, hogy megpróbálja, miközben a meglévő mérnök diploma viszont jelenleg egy elég jó befektetés, matekos-természettudományos érdeklődéssel kb semmi hasznosabbat nem lehet csinálni és a mérnökképzést uralja a BME, ő ráadásul jól is tanul és magasan az átlag felvettek pontszáma fölött lesz, várja is, de mivel statisztika, készüljön már fel rá pls, hogy nem fogja elvégezni, ezzel valszeg jobbak lesznek az esélyei arra, hogy elvégezze, vagyis segítesz neki. Ez csak nekem a fuck logic kategória? Igenis bátorítani kell mindenkit, hogy menjen oda, tanuljon és elvégezze. Hol logikus vagy segítőkész azt tanácsolni valakinek, hogy úgy álljon hozzá, hogy nem fogja elvégezni? Majd nyilván ha ott lesz látni fogja a saját szituját, mint mindenki más. Tény, hogy bőven vannak, akik elvégzik, és bőven olyanok is, akik otthagyják. Szerintem az lenne ideális, ha minimum megpróbálnánk bátorítani, hogy végezze el normálisan, igaz, eleve egy szóval se kérdezte, hogy mennyire fog kihullani statisztikailag. Egyébként abba a 370-es ponthatárba simán beleférnek gyenge matekosok is, van egy olyan megérzésem, hogy azért ha mérnökképzésen is olyanok lennének a ponthatárok, mint orvosin vagy gazdasági szakokon, kisebb lenne a lemorzsolódás.
2017. jan. 2. 20:57
 22/66 anonim ***** válasza:

Már megint hülyeséget beszélsz. Mondtam, hogy ne üsd bele az orrod, amiről nem sokat tudsz. Nem VIK-es vagy.

Az átlag pontszám alatt van a srác. A szakra felvettek átlagpontszáma 428 pont.

Ne táplálj senkiben hiú reményeket, mert rossz amire alapozol, mert tudatlan vagy a tényeket illetően. Ne vezeesd félre a kérdezőt.

2017. jan. 2. 22:03
 23/66 anonim ***** válasza:
Wow, nem tudtam, hogy ez államtitok. Szerintem nincs értelme senkit se azzal letörni rögtön az elején, hogy úgyse végzi el. Mint ahogy fentebb írtam, nincs jobb lehetősége természettudományos érdeklődéssel, mint a mérnöki diploma. Annak van értelme, ha azt mondod, hogy "figyelj haver, sokan kizúgnak, ez meg ez a tárgy húzós, ezekre készülj", de az, hogy közbemondod, hogy figyelj, ki fogsz bukni, mert a legtöbben kibuknak, szerintem totál értelmetlen, és nem is válasz a kérdésre (hogy felveszik-e). Kit érdekel, és miért ne lehetne ő olyan, aki elvégzi? Ja, bizony kitolnak veled és lehet, hogy nem megy majd akkor se, ha beleszakadsz, de nincs diploma, amit könnyen megszerezhetsz és hasznos is. Mindenhol máshogy találkozol a szívással az életedben. Ha nem úgy állsz hozzá, ahogy hatvanszázalék áll hozzád, hogy úgyis ki fogsz bukni, sokat segít azon, hogy ne bukj ki.
2017. jan. 2. 22:33
 24/66 anonim ***** válasza:
40%
Van olyan ismerősöm akit 390 ponttal vettek fel, és nem szenved, nem csúszott eddig, és van olyan akit 450-nel vettek fel, de kibukott... Ennyit a hiú reményekről
2017. jan. 2. 22:43
 25/66 anonim ***** válasza:
0%

nagy az esélye, hogy nem végzi el. nem éri meg a kockázatot. nem éri meg az államis féléveket pazarolni itt. Ne hasonlítsd össze egy BTK-val a VIK-et.

Szerintem te valami bölcsész lehetsz, mert nyomod a rizsát. Ezért nincs fogalmad a valós helyzetről. És közben osztod az észt másoknak, mikor halvány lila segédfogalmad sincs a VIK-ről.

Miért kelted benne azt a hited, hogy biztos elvégzi, amikor erre semmi nem mutat?

2017. jan. 2. 22:47
 26/66 anonim ***** válasza:
83%
Én is átlag alatti ponttal kerültem be(393), és igen nagyon megéreztem hogy nem vagyok az átlag szintjén, de megerőltettem magam és az első szemeszterben sikerült minden kreditemet teljesítenem és azóta már a többiek szintjén vagyok...
2017. jan. 2. 22:48
 27/66 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ha visszaolvasol pont ezt mondtam, hogy a pontszám se ad garanciát arra, hogy biztosan elvégzed. Ezért teljesen kiszámíttathatatlan a dolog. Ezért egy felvett sem lehet biztos benne, hogy elvégzi, sőt sokan nem tudják elvégezni. Ezért elég nagy időpocsékolás itt szenvedni.
2017. jan. 2. 22:54
 28/66 anonim ***** válasza:
0%
Mi a helyzet a többi szemesztereiddel?
2017. jan. 2. 22:56
 29/66 anonim ***** válasza:
Hát, máshol se a Paradicsom van. Bárhova mész, valamilyen szempontból szívatnak, és valamilyen szempontból szenvedsz. Sajnos ez egy ilyen biznisz.
2017. jan. 2. 23:01
 30/66 anonim ***** válasza:
40%
Egyébként nem vagyok bölcsész, sőt, a közelében sem járok, de nem értem, miért használod sértésnek ezt a szót. Senki nem azt mondta, hogy a BME nem nehéz, csak azt, hogy azért vannak, akik elvégzik, és talán biztatni kéne az arctalan embert az interneten ahelyett, hogy közlöd, hogy "jaj hát úgyis csak kibuksz onnan". Ha lenne jobb alternatívája a csúnyamérnöki helyett, azt mondanám, hogy yaay go for it, de egyelőre ott vagyunk, hogy a legkeresettebb diploma, és a mérnök végzettségűeké a legjobb kezdőfizetés, szóval azt mondom, hogy ha ő ezt akarja, menjen oda, és még az is lehet, hogy elvégzi. Ráadásul a kérdésnek köze se volt ahhoz, hogy most menjen-e BME-re vagy sem. Amikor emberek csak azért jönnek oda valahova, hogy lehúzzanak valakit, mindig pocsék látni.
2017. jan. 2. 23:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!