Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit írtatok a mai magyar...

Mit írtatok a mai magyar írásbelin a novelláról? (középszint)

Figyelt kérdés
Én szerintem nagy marhaságokat...óriási nagy hülyeség volt a novella...lehet mást kellett volna választanom
2010. máj. 3. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyanokat, hogy az elején a főhős leírása tárgyilagos, de az olvasó számára talán még szánalmasnak is hathat a piálás miatt, majd az író egyre jobban törekszik a sajnálatkeltésre, mert még maga az úri asszony is sajnálja... Így persze az olvasóban is sajnálatot kelt...

Meg rizsáztam a terjedelemről, a mondatok típusairól, a stílusról, az időtartamról...

Leírtam, h milyen lelki folyamatokat tár fel, aztán a befejezésben levontan a tanulságot...

Te?:)

2010. máj. 3. 15:01
 2/6 A kérdező kommentje:
TTYYhhűű!!! Én nagyon elrontottam, le sem merem írni miket írtam. A nagy része rizsa. Félek! Remélem meglesz
2010. máj. 3. 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan, leírhatod, mert

1. ez egy szubjektív dolog, mindenkiben mást mozgathat meg

2. ha mindenképpen objektívvé akarjuk tenni, akkor is lehet, hogy én írtam hülyeséget.

:)

2010. máj. 3. 15:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A nagyja arrol szolt, hogyan valtoztatja a nezopontot az iro, amivel lassacskan eleri, hogy sajnaljuk, majd egyutterezzunk a takaritonovel.

Aztan, hogy valojaban azert megiscsak megerti, hisz o maga( a nagysagos asszony) is az alkoholon keresztul erzi ujra fia csokjat.

Meg, hogy egy boldogtalan, megfaradt ember remenytelen boldogsagkereseserol szol, aki megfaradt es csak az ongyilkossagot tarjta kivezeto utnak.

Meg a pasi, az asztalos nem is szereti, erre utal az, amikor mondja, hogy o meg nem erzi a merget(likort).

Es, a vegmondta a nov. utolso mondata, hogy meg eletunk vegen is csak a boldogsagot, szerelmet keressuk... stb+ rizsa(:

2010. máj. 3. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Jaj ne... Én azt hittem, h az úri asszony hazudott arról, h a likőr méreg, h a takarítónő ne igya meg...
2010. máj. 3. 15:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
nem volt méreg, csak azt hazudta :)
2010. máj. 3. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!