Orvos szeretnék lenni. Tudnátok pár kérdésre válaszolni?
Ahogy írja előző, emelt biosz és kémia érettségi kell (vagy kémia helyett jó fizika, de mivel kémia fakton vagy ezért egyértelműen kémia)
Matekos tárgy igazából csak 1 van első félévben (legalábbis Debrecenben), statisztika, nem sok köze van a középiskolás anyaghoz, de nem nehéz. Számolgatni kell kicsit biofizikából, élettanból, orvosi kémiából, de ezek nagyrészt kimerülnek egy képlet behelyettesítésben. Angol pedig hasznodra válik mind külföldiekkel való kommunikáláskor, mind angol nyelvű szakirodalom esetén :)
Én is hármas voltam matekból (igaz, az érettségim ötös lett), ha 75 százalék fölött lesz a kémiám, majdnem biztos, hogy felvesznek, ha nem, akkor még kérdéses. A felvin mindennek utána tudsz nézni, egyébként az van, amit az előttem lévők mondtak, van két emelt bioszból és kémiából vagy fizikából, ezeknek az összegéből kapsz kétszáz pontot, másik kétszáz pontot a jegyeid és a teljes érettségi átlagod alapján (illetve mivel hat tárgyból fogsz érettségizni, a "teljes" alatt a magyart, matekot, törit, nyelvet és a jobbik választott tantárgyadat értsd), ha a két emelted 45 százalék fölött van, megkapod a száz plusz pontot, ahogyan mindenki, aki az orvosira pályázik és esélye van, úgyhogy ez a rész elhanyagolható.
Ha nagyon jó lesz a biosz-kémiád, a jegyeid és a teljes érettségi átlagod helyett veheted mégegyszer a két felvételk tárgyad eredményeinek összegét, ez a duplázás.
Így lesz a végén ötszáz a max.
Nagyjából ennyit kell tudni róla. Kb huszonnégy pontod származik matekból a hagyományos pontszámítás során, és ugye alapból megszerzel belőle valamennyit azzal, hogy egyessel nem is engednének tovább, és hogy az érettségin se buksz meg. Ha minden másból jó vagy, a matek könnyen kompenzálható. :)
Igazából elég ha Biosz és kémia emelted nagyon jó mert duplázással úgy is be tudsz kerülni, ha nagyon jól sikerülnek. Viszont az ne gondold, hogy matekra vagy fizikára nem lesz szükséged orvosin, mert lesz :)
Egyébként szerintem amit leadnak egy átlagos gimiben középszinten az tényleg akceptálható és az alapművetség részét képezi.
Jó felkészülést és boldog karácsonyt! :)
Nem értem a sok minuszt, duplázással is simán be lehet kerülni az orvosira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!