Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvos szeretnék lenni. Tudnáto...

Orvos szeretnék lenni. Tudnátok pár kérdésre válaszolni?

Figyelt kérdés
17éves lány vagyok. Állatorvos, idegsebész vagy esetleg ortopédus vagy szemész szeretnék lenni. Az első kettőt leginkább. Ha valakinek van esetleg ideje akkor megkoszonnem ha leírná hogy hova mik a feltételek,az elvárások tanulmányi eredmény ügyben. Jelenleg kémia-biosz fakton vagyok, matekból nem vagyok túl jó,angol-nemet nyelveket tanulok. Előre is koszonom:))

2016. dec. 12. 22:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Bologia es kemia emelt kell.
2016. dec. 12. 22:43
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

Ahogy írja előző, emelt biosz és kémia érettségi kell (vagy kémia helyett jó fizika, de mivel kémia fakton vagy ezért egyértelműen kémia)

Matekos tárgy igazából csak 1 van első félévben (legalábbis Debrecenben), statisztika, nem sok köze van a középiskolás anyaghoz, de nem nehéz. Számolgatni kell kicsit biofizikából, élettanból, orvosi kémiából, de ezek nagyrészt kimerülnek egy képlet behelyettesítésben. Angol pedig hasznodra válik mind külföldiekkel való kommunikáláskor, mind angol nyelvű szakirodalom esetén :)

2016. dec. 12. 23:55
 3/13 A kérdező kommentje:
De ahhoz h felvegyenek minden érettségi targyambol otosnek kell hogy legyek? Vagy pl 3as matekkal felveszek.
2016. dec. 13. 06:33
 4/13 anonim ***** válasza:
31%
Ne menj az orvosira. Most írják, hogy biológia és kémia kell. Egyébként biológia és kémia/fizika, erre megkérdezed, hogy hármas matekkal felvennének-e. Nem, hármas matekkal nem...
2016. dec. 13. 11:19
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon magasak a ponthatarok allamira (bar lehet van ev 2,5 misid tandijra :D) minden targybol erdemes a leheto legjobbat kihozni. 3 eve szamoltam ki a pontjaimat, mikor felveteliztem, a biosz-kemia (vagy fizika) irasbelinek legalabb 80%-osnak kellett lennie, ahoz, hogy felvegyenek. Amugy en se voltam valami jo matekbol soha. Fizikaban es kemiaban is vannak szamolasos feladatok, de azok nem a matek resze miatt izzasztottak le.
2016. dec. 13. 11:24
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Én is hármas voltam matekból (igaz, az érettségim ötös lett), ha 75 százalék fölött lesz a kémiám, majdnem biztos, hogy felvesznek, ha nem, akkor még kérdéses. A felvin mindennek utána tudsz nézni, egyébként az van, amit az előttem lévők mondtak, van két emelt bioszból és kémiából vagy fizikából, ezeknek az összegéből kapsz kétszáz pontot, másik kétszáz pontot a jegyeid és a teljes érettségi átlagod alapján (illetve mivel hat tárgyból fogsz érettségizni, a "teljes" alatt a magyart, matekot, törit, nyelvet és a jobbik választott tantárgyadat értsd), ha a két emelted 45 százalék fölött van, megkapod a száz plusz pontot, ahogyan mindenki, aki az orvosira pályázik és esélye van, úgyhogy ez a rész elhanyagolható.

Ha nagyon jó lesz a biosz-kémiád, a jegyeid és a teljes érettségi átlagod helyett veheted mégegyszer a két felvételk tárgyad eredményeinek összegét, ez a duplázás.

Így lesz a végén ötszáz a max.

Nagyjából ennyit kell tudni róla. Kb huszonnégy pontod származik matekból a hagyományos pontszámítás során, és ugye alapból megszerzel belőle valamennyit azzal, hogy egyessel nem is engednének tovább, és hogy az érettségin se buksz meg. Ha minden másból jó vagy, a matek könnyen kompenzálható. :)

2016. dec. 13. 12:44
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Ezért van az, hogy akár 6 lehetőséget is megjelölhetsz a felvételin. Értelemszerűen minél jobb az eredményed az érettségi tárgyakból, annál több az esélyed. Lehetsz kettes is az érettségi tárgyakból, kivéve a két felvételi-érettségi tárgyat. Ha ebből a kettőből emelten összeadva a kettőt legalább 160%-ot írsz, akkor akár lehetsz 2-es matekból az érettségin is, akkor is felvesznek. Ennek megfelelően készülj az egyes tárgyakból. Tanulj minél jobban, azt oda fognak felvenni, ahol a jelentkezésed sorrendjében eléred az első olyan helyet, ahova elegendők a pontjaid.
2016. dec. 13. 13:46
 8/13 anonim válasza:
69%
Miért ne mehetne hármas matekkal orvosira? Ekkora idiótaságot is ritkán látni, beszélj inkább olyannal, aki oda jár. Jó kémia és biosz emelt kell, feküdj rájuk, és felvesznek orvosira. Mondjuk kicsit aggasztó, hogy állatorvost írtál, hiszen 17 évesen azért tudni kéne, hogy az állatovosnak semmi köze az orvoshoz. ÁLLATorvos. Nem fogod tudni eldönteni így előre, hogy milyen szakorvos leszel. Az jó, ha van elképzelésed, de 6 év az sok idő, mikor el kell dönteni, hogy mire szakosodsz, így komplexen az orvosi hivatásnak kellene utána nézned. Ne a felvételin aggódj, ülj le bioszt és kémiát tanulni, inkább a hivatáson. És nézz utána a dolgoknak kicsit, azért aki orvosin gondolkodik tudja, hogy az állatorvos nem általános orvosit végez.. Ha van speciális kérdésed, szívesen válaszolok, de azért ennél jobban ásd bele magad :)
2016. dec. 24. 22:40
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Igazából elég ha Biosz és kémia emelted nagyon jó mert duplázással úgy is be tudsz kerülni, ha nagyon jól sikerülnek. Viszont az ne gondold, hogy matekra vagy fizikára nem lesz szükséged orvosin, mert lesz :)

Egyébként szerintem amit leadnak egy átlagos gimiben középszinten az tényleg akceptálható és az alapművetség részét képezi.

Jó felkészülést és boldog karácsonyt! :)

2016. dec. 24. 23:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem értem a sok minuszt, duplázással is simán be lehet kerülni az orvosira.

[link]

2016. dec. 25. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!